S prvom trkom iz autocross programa, otpočet će i ovogodišnja automobilistička sezona u BiH. U nastupajućem vikendu, 23. i 24. marta/ožujka, na stazi stara šljunkara ,,BuK promet’’, na Pavlovića putu pored Bijeljine, na radost mnogobrojne publike, zagrmit će mašine koje su brižljivo pripremane tokom zimske pauze. Organizator, auto – moto i karting kluba OPTIMA MOTORSPORT iz Bijeljine, očekuje više od 60 vozila koji će u subotu od 10 sati voziti kvalifikacijske trke.Od ove godine i autocross takmičenja, kroz provedbu koje nalaže Pravilnik SAMSBiH i odgovarajući dodaci Međunarodnog sportskog pravilnika FIA-e, postaje međunarodno priznato sistemsko takmičenje, a bodovat će se za KUP BiH i Otvoreno Prvenstvo RS, a rezultati takmicenje bodovat će se i u Prvrnstvu Srbije.  Za ovu godinu priavljeno je šest takmičenja, pet u Bijeljini i jedno u Sarajevu.
Inače na takmičenjima u disciplini autocross, mogu učestvovati serijska–turistička vozila koja su pripremljena u skladu sa FIA i SAMSBiH propisima, a za njihovim volanima mogu sjediti takmičari koji posjeduju vozačku dozvolu „B“ kategorije (sa isteklom obavezom nošenja oznake„P“) i licencu klupskog ranga za disciplinu A04 iz tekuće godine, odnosno važeću licencu u disciplinama A01, A02 i A03. Jedan takmičar praktično može nastupiti maksimalno u dvije klase, ukoliko za tku verifikuje dva vozila.


Takmičarska vozila su raspoređena u tri klase: Klasa I. – turistička vozila bez turbopunjača zapremine do 1.400 ccm, minimalne težine 760 kg, i pogonom na dva točka. U Klasi II, takođe su turistička vozila s pogonom na dva točka, motori su bez turbopunjača a dozvoljena radna zapremina kreće se od 1.401ccm do 1.800ccm, dok je minimalna težina limitirana na 850 kg. I u Klasi III, mogu nastupati tirstička vozila zapremine preko 1.800 ccm bez turbopunjača, minimalne težine 940 kg, s pogonom na dva točka. Na točkovima su dozvoljene serijske ili rally gume za makadam, dok je upotreba kramponskih guma zabranjena.

Na slici sa proglasenja su sa Savo Milovanovic,(crveni kombinezon)Milen Simic u sredini i Milenko Petrovic (plavi kombinezon), narandzasta majica na kraju je Bogdan Kojic organizator i covjek koji je napravio stazu zajedno sa tragicno nastradalim nasim drugom Radenko Lujic

Prošlogodišnje autocross trke pokazale su da izrazitih favorita nema, i da se u klasi 1 do 1400 ccm može pretpostavit da na prva tri mjesta mogu ravnopravno pretendovat Milen Simić, Savo Milovanović, Milan Marković, Milenko Petrović, Luka Todorović, Nenad Stokić. U klasi 2 do 1800 ccm kandidat za lovorov vijenac može se potažiti između Milenka Petrovića, Bogdana Kojića, Lazara Nikolića, Dragoslava Marinkovića,Čadjo Bojana. I u najjčoj klasi, za favorite na paapiru mogli bi izdvojiti imena Jelenka Dragičevića, Lazara Nikolića, Milenka Petrovića, Pere Bajića, Save Milovanovića, Đoke Milanovića, no i pred njima je kao i pred svim ostalim učesnicima dug put i mukotrpna borba sa sekundama koje će ih dovesti na pobjednički podijum.