REZULTATI PROLOGA 13.04.2014. Results_Prolog_Enduro_Visoko_13.04.2019

Ovog vikenda, 13 i 14 Aprila, u utrci Land of Pyramids 2019, prema zvaničnim prijavama u klasi Expert nastupit će 36 takmičara, u klasi Veteran 31, a najveća “gužva” oko plasmana bit će klasi Hobby gdje se za nastup prijavilo 146 takmičara. Ukupno 213 motociklista iz 11 zemalja nakon prologa u subotu koji starta u 12 sati i na kojem se određuju startne pozicijeza glavnu trku, nedjelju će u 10.30 sati sa platoa izletišta Ravne krenut u “bitku” sa sekundama. Prema pravilniku trke, svi takmičari imaju maksimalnih 4 sata da pređu itinerer na kojem su obavezni da se kreću preko zadatih Check point-ova, a pobjednik je takmičar koji to uradi u najkraćem vremenu.  Na Hard Enduro utrci mogu nastupiti vozači koji imaju napunjenih 16 godina uz  pismenu dozvolu roditelja ili staratelja.

 

Dino Mileusnić Otočac Hrvatska

Inače, od ove godine Odbor za sport SAMS-a BIH raspisao je  Prvenstvo i KUP Bosne i Hercegovine u Extreme Enduro disciplini za 2019.godinu, u koje je uključeno i ovo takmičenje. Za Prvenstvo BiH bodovat će se takmičari i klubovi koji posjeduju važeću SAMS licencu, a za KUP BiH bodovat će se svi, na takmičenju prijavljeni i verificireni takmičari, kako iz BiH tako i iz inozemstva. U programu Prvenstva BiH su ukupno 4 trke, od kojih se utrka Team Silber Race Otočac vozi u Hrvatskoj, a pored Land of Pyramids u BiH se voze još Days of Revenge na Bjelašnici i Race of Pain u Cazinu. Kako je ovo nova disciplina u prvenstvima kompletan pravilnik dostupan vam je na linku PravilnikSAMSBiH

Samir Nesimović Sarajevo

Izdvojiti neka od 213 imena prijavljenih za ovogodišnu trku, koji bi mogli biti favoriti da im im se oko vrata nađe lovorov vijenac zaista je nezahvalno. Preostaje nam da sačekamo nedjelju i vidimo može li mostarac Darko Raič, visočak Ejub Buza, sarajlije Samir Nesimović i  Haris Čormehmedović ili pak Cazinjanin Braco Hadžić pored nesumnjivo motiviranih takmičara iz inozemstva, biti ti koji će se penjati na pobjednički podijum.

U Prvoj trci Land of Pyramids održanoj 2016 godine u Expert klasi slovenački takmičari zauzeli su sva tri prva mjesta: Omar Al Hiasat je bio prvi, slijedio ga je Peter Topić, te Matej Štusaj. U Hobby klasi Peter Vinšek Slovenija, zauzima prvo mjesto, slijedi ga takmičar iz BiH Damir Hairlahović a treće mjesto osvojio je Dino Mileusnić iz Hrvatske.

Rezultati za drugu i  treću trku   dostupni su na linku        Land of PYRAMIDS 2017          Land of PYRAMIDS 2018           .Land of Pyramids 2017html        Land of Pyramids 2018html 

Ekipa koja je provela organizaciju prve trke Land of Pyramids 2016. godine

Organizaciju ove trke potpisuje  EMK “Enduro” Visoko,  i nesporno, Land of Pyramids, postao je svojevrstan visočki brend – spektakularan međunarodni sportski događaj na kojem i publika i takmičari uživaju i imaju razloga ponovo mu se vraćati.