Na  stazi automotodroma “Zalužani” pored Banja Luke, u organizaciji AKK”Profesional”  22.06. i 23.06.2019 održat će se automobilske trke koje nose službeni naziv “NAGRADA GRADA BANJA LUKA 2019”. Inače, u dvodevnom programu takmičari će se boriti za bodove u CEZ-šampionatu, Šampinatu Bosne i Hercegovine, Prvenstvu Hrvatske, Šampionatu Srbije, Otvorenom Prvenstvo Republike Srpske. Nažalost, potvrda o službeno prijavljenim takmičarima nije nigdje publikovana, no nesumnjivo  da veliki interes iskazan od strane takmičara za nastup na ovoj trci, ljubiteljima brzine dostatna je garancija za za prijatne trenutke i veliki užitak ukoliko se nađu u subotu i nedjelju pored staze na jedinom bh automotodromu.
Trke u skladu sa  pravilnikom se voze 16 krugova, odnosno 52,32Km., a subotnja dešavanja na stazi kreću od 13 sati, dok u nedjelju početak dešavanja na stazi predviđen od 9 sati  kada kreće  Warm-up.

Banjalička trka je ujedno i druga trka iz Šampionata BiH Na kružnim stazama a rezultati iz prve trke Nagrade Novog Sada dostupmi su na linku

REZULTATI NOVI SAD 2019