Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Slobodnog duha, zadivljujućeg iskustva

Nastavljajući tradiciju lansiranja najnovije tehnologije u Mazdinim najprodavanijim bestselerima, potpuno nova Mazda3 je prvi model dostupan sa motorom Skyactiv-X, koji se nudi zajedno s najnovijim pogonima Skyactiv-G i Skyactiv-D. Skyactiv-X sadrži SPCCI ili Spark Plug Controlled Compression Ignition, jedinstveni sistem koji kombinira prednosti performansi i efikasnosti benzina te linearni odziv dizelaša sa vrhunskm ekonomičnoću u realnoj upotrebi.

Inspirisani nagrađivanim konceptima Mazda RX-Vision i Vision Coupe, dizajneri su novom kompaktnom Kodo obliku dodali novu dubinu i sofisticiranost. Ova elegantna jednostavnost nastavlja se u kabini, gdje se Mazda fokusirala na ergonomskim pobolšanjima u tišem, mirnijem okruženju.
Vozači i putnici takođe profitiraju od Mazdine napredne arhitekture vozila Skyactiv. Sa naprednim GVC Plus sistemom vektora zakretnog momenta i dostupnim i-Activ AWD, nova generacija Mazda3 još vjernije reagira na vozačeve namjere. U međuvremenu, novi sistem za podršku krstarenju i prometu (CTS) pridružuje se i-Activsense asortimanu vrhunske sigurnosne tehnologije. 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno