Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Unaprijeđen hibridni crossover Kia Niro

Kia Motors nedavno je predstavila unaprijeđenog hibridnog Nira. Popularni i više puta nagrađivani kompaktni crossover doživio je nekoliko promjena eskterijera – novi su npr.  farovi i svjetla za maglu, maska hladnjaka s dijamantskim uzorkom i dnevna LED svjetla u obliku dvije strelice. Zadnja ukrasna zaštita podvozja je šira i naglašenija, zadnja LED svjetla imaju u odnosu na prethodnika »hi-tech« izgled, a tu su i novi 16- i 18-inčni naplaci.

U kabini novi mjerači, standardni 8-inčni ekran i navigacija sa 10,25-inčnim ekranom i premium audio sistem Harman/Kardon
U unutrašnjosti je novi Niro dobio novi ekran, novu 7-inčnu instrumentnu ploču s novom grafikom, standardni 8-inčni ekran na dodir i opcijsku navigaciju sa 10,25-inčnim ekranom i premium audio sistemom Harman/Kardon, s jednostavnom upotrebom dobro poznatog Kijinog interfejsa. Uz doplatu su raspoložive mjenjačke poluge na upravljaču za još sportskije vozačko iskustvo, kao i aktivno regenerativno kočenje, električna parking kočnica te ambijentalno osvjetljenje u šest različitih boja.

Tehnološka unaprijeđenja i još više asistencije vozaču ADAS
Vanjske i unutrašnje dimenzije te pogon ostali su nepromijenjeni u odnosu na prethodnika. Tehnološka unaprijeđenja je dobio Kijin paket sistema asistencija ADAS (Kia Drive Wise Advanced Driver Assistance Systems), koji je sada bogatiji za sistem za održavanje vozila na voznoj traci i sistem za praćenje vozne trake te sistem HBA za automatsko zasjenjivanje farova (High Beam Assist).

Sve te novosti dobiće i Niro Plug-in Hybrid (PHEV), kojeg zajedno s hibridnom varijantom širom Evrope očekujemo na proljeće.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno