Ovogodišnji Dakar 2020 vozi se u dvanaest etapa u dužini oko 7.500 kilometara. Od Džedde (Jeddaha KSA) preko glavnog grada Saudijske Arabije Rijada, u kojem je predviđen i dan odmora, do Al-Quiddia (KSA). Oko 5 000 kilometara vozi se kroz pustinju kao posebne etape.

BMW grupacija s dvije Dakar-ove ikone u MINI JCW buggy-u i ukupno devet MINI trkaćih automobila, nastupit će na Arapskom poluotoku od 5. do 17. januara 2020. godine.

Stéphane Peterhansel (FRA) i suvozač Paulo Fiuza (POR) ciljaju na svoj 14. ukupni uspjeh u Dakaru sa MINI JCW Buggy . S istim vozilom je i dvostruki pobjednik i bivši svjetski prvak u reliju Carlos Sainz (ESP) sa svojim suvozačem Lucasom Cruzom (ESP), koji će uz podršku MINI Motorsport partnera X-raida, pokušat biti najbolji.

300 SAINZ Carlos (spa), CRUZ Lucas (spa), Mini, X-Raid Mini JCW Team, Group T1, Class 4, Auto, action during the Dakar 2019, Stage 6, Arequipa – San Juan de Marcona, peru, on january 13 – Photo DPPI

Jakub ‘Kuba’ Przygonski (POL) i suvozač Timo Gottschalk (GER), Orlando Terranova (ARG) i Bernardo ‘Ronnie’ Graue (ARG) natjecat će se u MINI JCW Rally s pogonom na sve točkove.

 

2019 Dakar, Stage 8, Jakub Przygonski (POL), Tom Colsoul (BEL) – MINI John Cooper Works Rally – Orlen X-raid Team,

Nastup na istom modelu zabilježiti će i Orlando Terranova (ARG) sa Bernardo Graue (ARG), potom Vladimir Vasilyev (RUS) sa suvozačemVitaly Yevtyekhov (UKR), te Yasir Seaidan (KSA) Alexey Kuzmich (RUS), Vaidotas Zala (LTU) i Saulius Jurgelenas (LTU) kao i Denis Krotov (RUS) sa suvozačem Dmitry Tsyro (UKR). Aleksandr Dorosinsky (RUS) i Oleg Uperenko (LAT) nastupit će s MINI ALL4 Racing.