Još nismo ni ozbiljno zakoračili u 2020 godinu a pred rally vozačima “našla” se ponuda o mogućim međunarodnim sistemskim rally takmičenjima u kojim, nažalost ni ove godine nema takmičenja koj bi se održalo u BiH.  Načelno većina informacija dostupna je na oficijelnoj stranici i na hrvatskom jeziku  : http://www.alpeadriarallyclub.eu/

U AARC / AART se mogu takmičti svi registrirani vozači i vozači koji imaju nacionalnu ili međunarodnu rally licencu i koji uplate kotizaciju u dogledno vrijeme. Da bi se mogli natjecati u AARC-u ili AART-u, svi takmičari moraju u potpunosti ispuniti prijavnicu (preuzmite na www.alpeadriaralclub.eu), potpisati je i zajedno s potvrdom o plaćanju poslati organizatoru.

Kotizacija za AARC-Premio € 400.-    Kotizacija za AART- Premio: 500 € .-

Trošak kotizacije Trofeji vozača: € 100.-   Kotizacija AARC-Light: € 300.-

Sa završenim prijavom svaki vozač / suvozač automatski postaje član “AARC / AART kluba” i ovlašten je takmičiti se u PRVENSTVU AARC / AART CLUB u organizaciji Alpe Adria Rallye Cluba. Nadalje svaki vozač / suvozač automatski ispunjava uslove za osvajanje nagrada iz nagradnog fonda – vidi link: (http://www.alpeadriarallyclub.eu/content/DOK/preisgeld_alpe_adria_cup_2019_en.pdf )