Srijeda, 24 Jula, 2024

Volvo predstavlja osvježene modele S90 i V90

Volvo Cars otkriva osvježene verzije limuzine S90 i modela V90 / V90 Cross Country, uključujući rafinirani vanjski dizajn i potpuno novi, najsavremeniji zvučni sistem Bowersa i Wilkinsa. U široj nadogradnji portfelja, 48-voltne blage hibridne pogonske opcije sada su dostupne na svim Volvo modelima, čime se dodatno povećava elektrificirana ponuda kompanije.

V90 B6 AWD Cross Countryy

Što se tiče dizajna eksterijera, Volvo dizajneri uveli su brojne dorade i na prednjem i na stražnjem dijelu S90 i V90, uključujući nova svjetla za maglu, novi dizajn spojlera i novi donji prednji branik. U modelima V90 i V90 Cross Country, najupečatljivija značajka je potpuno novi dizajn stražnjeg svjetla, uključujući potpuno svjetlo s potpisom na LED i uzastopni pokazivač smjera. Paleta novih vanjskih boja i opcija na točkovima dodatno poboljšavaju mogućnosti personalizacije. Iznutra, sveobuhvatno nadograđeni audio sistem Bowers i Wilkins unosi još bolji doživljaj zvuka u automobilu, zahvaljujući novim značajkama poput nadograđenog pojačala, automatskog poništavanja buke u vozilu i nove postavke koja oponaša zvuk omiljenog jazz kluba. Još jedna nova karakteristika je napredni čistač vazduha sa senzorom čestica PM 2,5. Prvo razvijeno za kinesko tržište, a sada je uvedeno širom svijeta, omogućava vozačima da prate kvalitetu zraka u unutrašnjosti preko središnjeg ekrana. Po želji, napredni čistač zraka može očistiti zrak iz kabine gotovo svih sitnih čestica u roku od nekoliko minuta. Svi modeli u serijama 90 i 60 sada dolaze i sa dvostrukim USB-C punjačima straga, zamjenjujući utičnice od 12 volti. Funkcija bežičnog punjenja pametnih telefona, prvi put predstavljena na malom SUV-u XC40, sada je dostupna i na većini verzija u serijama 90 i 60. Kada su u pitanju materijali za unutrašnjost, ekskluzivna prilagođena sjedala od vune prvi put predstavljena na XC90 prošle godine sada su dostupna i na svim modelima 90 i 60, dok tu je i opcija unutrašnjosti bez kože za najvišu razinu ukrasa.

Prvo predstavljeni prošle godine na SUV-ovima XC90 i XC60, blagi hibridi su sada dostupni i na svim ostalim automobilima serije 90 i 60, kao i na XC40. Blage hibridne mogućnosti pogonskog agregata na V90 Cross Countryu predstavljaju prve elektrificirane varijante u istoriji serije Cross Country. Blagi hibridi Volvo Cars nude vozačima do 15 posto uštede goriva i smanjenja emisija u stvarnoj vožnji. Sustav kočenja u interakciji je sa sustavom za povrat energije i smanjuje potrošnju i emisiju goriva povratom kinetičke energije pri kočenju.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno