Subota, 15 Juna, 2024

Svjetska premijera : AUDI A3 Sportback (video)

 

Audi A3, 1996. godine, praktično je uspostavio premium kompakt klasu Sada, 24 godine kasnije, četvrta generacija ovog vrlo uspješnog modela spremna je da, vjerna filozofiji Vorsprung durch Technik, ponovno postavlja nove standarde u ovom segmentu.

Novi A3 Sportback ima atletski stav, a njegove konkavne bočne strane uvode potpuno novi motiv u Audijev dizajnerski leksikon. Jako nagnuti C-stubovi iznad zadnjih točkova naglašavaju dinamičan izgled kompaktnog vozila sa pet vrata. Prednjim krajem dominira široki šestougaoni okvir s saćastom rešetkom. U interakciji s velikim, otvorima za zrak i upečatljivim branikom vizualizira se sportski karakter premium kompakt automobila. Na zadnjem dijelu, spojler dugačkog krova stvara dojam da se prozor čini nižim. Zajedno s linijom ramena koja se proteže oko vozila, ravnim stražnjim svjetlima, difuzorom i trapeznim ispušnim cijevima, ovaj efekt naglašava širinu vozila.

A3 Sportback Colour: Atoll blue

Novi A3 Sportback nudi više prostora i funkcionalnosti u kombinaciji s kompaktnim vanjskim dimenzijama. Model je u odnosu na prethodnika narastao, i to na 4,34 metra dužine. Po tri centimetra veća dužine i širina te četiri centimetra veće rastojanje između osovina (međuosovinsko rastojanje sada je 2,64 m.) jasno govore u prilog bolje prostornosti, ali i boljih voznih osobina. Nešto niži položaj sjedala za vozača je nova karakteristika.To podvlači dinamički karakter premium kompaktnog modela i daje prednost prostoru za glavu u prvom redu sjedišta. Veće stvari mogu se smestiti u prtljažni prostor, koji ima kapacitet između 380 i 1.200 litara. Pod za utovar može se prilagoditi različitim visinama, a stražnja polica može se spremiti ispod njega kako bi se uštedio prostor. Na zahtjev, Audi će isporučiti električna vrata prtljažnika, koja se također mogu otvoriti i zatvoriti pokretom nogu.

Interior

Kokpit je u potpunosti fokusiran na vozača. Standardno opremljen 10,1-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir a koristiti se za podešavanje postavki izbora medija, navigacije i opsežnih usluga povezivanja. Kad vozač odabere funkciju, sistem daje zvučnu povratnu informaciju. Dizajn konzole središnjeg tunela prilagođen je ergonomskim zahtijevima. A3 Sportback je standardno opremljen DAB + digitalnim radiom. Internetski radio i hibridni radio mogu se instalirati na zahtjev.

Motori u novom A3 Sportbacku impresioniraju svojim snažnim okretnim momentom i sofisticiranim radnim karakteristikama. Premium kompaktni model u ponudi je s dvije verzije motora, obje s pogonom na prednje točkove: 1.5 TFSI sa 150 KS i 2.0 TDI koji daje 150 PS.

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno