Subota, 13 Jula, 2024

Kia i Google napravili aplikaciju za vlasnički priručnik

Kia Motors Corporation najavila je dolazak aplikacije za priručnik za vlasnike, koji se temelji na umjetnoj inteligenciji, a plod je saradnje s Google Cloudom.

Mobilna aplikacija, koja je vrlo jednostavna za upotrebu, upotrebom kamere na pametnom telefonu objašnjava djelovanje funkcija modela Kia. Umjesto traženja u obimnom štampanom vlasničkom priručniku vozači mogu pomoću aplikacije na jednostavan način upoznati različita pomagala.

Prepoznavanje simbola pomoću umjetne inteligencije
Upotrebom Google Cloud-ove jedinstvene platforme, koja se temelji na tehnologiji umjetne inteligencije, koja uči prepoznavanjem fotografija, funkcija Symbol Scanner omogućava preciznu identifikaciju simbola u vozilu iz bilo kojeg ugla. Ako npr. korisnik s pametnim telefonom skenira simbol za tempomat na upravljačkom obruču platforma umjetne inteligencije će prepoznati sliku pomoću komunikacije sa serverom. Pametni telefon će nakon toga u trenu pokazati video koji predstavlja funkcije tempomata.

Digitalna tražilica vlasničkog priručnika
Aplikacija nudi i funkciju traženja, a takođe i pruža mogućnosti Symbol Index i Warning Indicator Index, koje nude ilustrativan prikaz simbola u vozilu i lampica za upozoravanje na instrument tabli i njihova objašnjenja.

Mobilna aplikacija raspoloživa u drugoj polovini godine
Kia Motors će aplikaciju za vlasnički priručnik aktivirati u drugoj polovini ove godine, najprije kod novih modela. Kia Motors će zajedno s Google Cloudom i ubuduće razvijati usluge koje uključuju inovativne pametne tehnologije.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno