Opel otvara novo poglavlje u svojoj uspješnoj istoriji moto sporta. Nakon meseci testiranja, Opel Motorsport i PSA Motorsport izveli su poslednjih nedelja opsežne probne vožnje sa Corsa R4 na jugu Francuske. Tokom pet dana timovi Opela i PSA Motorsport ponovo su prešli više od 1.000 kilometara makadamskim i asfaltnim putevima u promenljivim uslovima. Poznati test vozači Yoann Bonato i Marijan Griebel bili su izuzetno impresionirani.

Homologacija Opel Corse R4 trebala bi doći 1. decembra 2020. Corsa R4 je razvijena u skladu s propisima R4, koji zamjenjuju klasu R2. Umjesto četverocilindričnog, atmosferskog motora iz ADAM R2, Corsa R4 ima izuzetno efikasan trocilindrični benzinski motor sa turbopunjačem od 1,2 litre. Zasnovan na proizvodnoj pogonskoj jedinici, rally motor sa Magneti Marelli ECU proizvodi impresivnih 208ks i 290Nm metara obrtnog momenta. Snaga se prenosi s motora na prednje točkove preko podesivog diferencijala s ograničenim proklizavanjem i sekvencijalnog mjenjača s pet brzina. Rally ovjes s oprugama Eibach i amortizerima Öhlins potpuno je podesiv.

Proizvodnja takmičarskih automobila započinje odmah nakon homologacije. Tada će se otvoriti knjige narudžbi. Opel će u bliskoj budućnosti objaviti cijenu Opel Corse Rally4.