Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Ministarstvo civilnih poslova BiH dodijelilo 100.000 KM najboljima sportistima – auto moto i karting sportista nema

U zgradi Parlamentarne skupštine BiH danas je održan prijem u čast zaslužnih i vrhunskih bh. sportista međunarodnog razreda za 2020. godinu. Ovom prilikomm Ministarstvo civilnih poslova BiH, realiziralo je sva sredstva koja je imalo na raspolaganju.

Dakle, 100.000 KM biti će dodijeljeni vrhunskim sportistima međunarodnog razreda: Larisi Cerić, Sanji Kusmuk, Milošu Čoliću, Kemaul Mešiću, Marko Šljiviću, Emir Lokmiću, Amel Tuka, Mesud Pezer, Elvedini Muzaferija, Ervin Bijedić, Jelena Arnautović, Damir Džumhur, Dževad Pandžić i Zerina Skomorac.

U grupi zaslužni sportisti za 2020. godinu su: Đurđica Šišul-Rajher, Fikret Čaušević, Esad Durmišević, Nedžad Salkić, Zikret Mahmić, Refija Okić, Šefko Nuhanović, Mehmed Čolić, Tima Džebo, Ejub Mehmedović, Samir Avdić, Memnum Hadžić, Jasmin Mrkonja. (Samir Avdić, Memnum Hadžić i Jasmin Mrkonja neće dobiti novčana sredstva, jer nisu stekli uslove za penziju).

Sezona 2020, i za auto, moto i karting sportiste bila je i neizvijesna i teška. No, u datim uslovima takmičenja su odžana i takmičari su ostvarivali i međunarodno vrijedne rezultate. Upitno je jesu li iz ovih sportskih disciplina uopšte nominovani pojedinci koji su mogli konkurisat za pomenuta sredstva, te ko je mogao ih predložit. Nova takmičarska sezona je nova prilika da se među kandidatima za vrhunske sportiste međunarodnog razreda nađu i auto, moto i karting takmičari.

 

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno