Nedjelja, 3 Decembra, 2023

Nissan lansira specijalnu verziju LEAF10 kako bi proslavio 10 godina prvog električnog automobila

Nissan predstavlja LEAF 10 , posebno izdanje popularnog potpuno električnog automobila, kako bi proslavio 10 uspješnih godina prodaje kao prvi EV na svjetskom tržištu. Dostupan u prodajnim salonima od februara, LEAF 10 uvodi novu odvažnu boju karoserije u paletu Nissan, upotpunjenu izvrsnim detaljima na spoljnoj strani. LEAF 10 poboljšava sveobuhvatan paket tehnologija ovog modela, uključujući intuitivni Wi-Fi u automobilu koji je idealan za porodice i one koji su u pokretu, kao i nove povezane usluge. Najnovija posebna verzija može se pohvaliti nagrađivanim ProPILOT-om, novim inteligentnim retrovizorom i tehnologijama e-Pedal, nudeći privlačno elektrificirano iskustvo vožnje.

„Otkako je LEAF pokrenut 2010. godine, Nissan je nastavio razvijati svoju EV tehnologiju, povezane usluge i dizajn kako bi osigurao da se zadovolje zahtjeve i životni stil vlasnika“, kaže Helen Perry, glavna direktorica marketinga za električna putnička vozila i infrastrukturu u Nissan Europe.

Nissanov prvi potpuno električni coupé crossover koji utjelovljuje budućnost marke ukrašen je upečatljivim i složenim Kumiko uzorkom koji krasi bočna ogledala, krovnu liniju i poklopac prtljažnika. Uzorci savršeno dopunjuju potpuno novu, elegantnu značku imena, koja ponosno stoji na svom C-stupu. Kupci LEAF 10 mogu birati između dvije boje karoserije – standardne Pearl Black Metallic ili potpuno nove dvobojne keramičke sive i Pearl Black opcije.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno