Za par sedmica s trkom: “24 Heures Motos” 17./18. aprila startat će u Le Mansu (FRA)  FIM svjetsko prvenstvo u izdržljivosti (FIM EWC). Ove sedmice pripreme su ušle u završnu fazu dvodnevnim pre-Mans testom. Tim BMW Motorrad World Endurance Team-a je završio sveobuhvatni testni program sa motorom startni broj 37 BMW M 1000 RR i vozačima Markusom Reiterbergerom (GER), Xavijem Forésom (ESP), Iljom Mihalčikom (UKR) i Kennyjem Forayem (FRA).

BMW M 1000 RR novi je trkački motocikl BMW Motorrad World Endurance Team-a. Tokom posljednjih nekoliko sedmica, tim je radio u radionici i na stazi na unaprijeđenju trkačke verzije, posebno za duge staze. Na službenom pre-testu u Le Mansu u utorak i srijedu, motocikl startnog broja 37 postavio je najbrže vrijeme u oba dana rekordnim krugovima.

Sezona 2021. u FIM EWC uključuje pet događaja. Nakon 24-satne trke u Le Mansu, domaća utakmica BMW-a na programu je 23. maja, 8-satnom trkom u Oscherslebenu (GER). Dvanaestosatna trka u portugalskom Estorilu nastavlja se 17. jula. 24-satni klasični Bol d'Or bit će 18./19. Septembra u Le Castellet-u (FRA), a japanska Suzuka domaćin je finala sezone osmočasovnom trkom 7. novembra.