Četvrtak, 28 Septembra, 2023

Najava: 3. i 4. jula zakazan 27 međunarodni Auto-Moto Reli “Sutjeska 21”

Nacionalni park Sutjeska i Auto 4×4 Klub organizuju međunarodni Auto-Moto Reli „SUTJESKA 21“, koji će biti održan 3. i 4.7.2021. godine.

Ovaj, 27. Auto-Moto Reli na Sutjesci je zamišljen kao promotivni, turistički Reli „zvjezdastog“ karaktera sa startom iz Banja Luke, Sarajeva, Bijeljine, Mostara, Tuzle, Bihaća i Doboja (posade iz BiH), te Ljubljane, Zagreba, Beograda, Skoplja, Podgorice, Novog Sada i Prištine (posade iz Regije), zatim vožnje zadatim itinererom sa nekoliko prolaznih i vremenskih kontrola, te sa ciljem na Tjentištu.

Drugog dana ove manifestacije biti će organizovan i Auto-Moto Show na parkingu NP Sutjeska, a u okviru slobodnih aktivnosti planiran je i obilazak Memorijalnog kompleksa i Perućice – posljednje evropske prašume, kao i kupanje na jednom od najvećih bazena u Evropi.

Prvi Reli Sutjeska održan davne 1965. godine, te je neprekidno (26 puta) organiziran do 1990. godine.

Ova turističko-sportska manifestacija trebala bi da bude iskorištena za promociju prirodnih ljepota i turističkih potencijala Nacionalnog parka Sutjeska.

Istovremeno, SABNOR BiH će, uz prigodan „čas istorije“, obilježiti i 80. godina od početka ustanka u bivšoj državi.

S obzirom na činjenicu da će manifestacija biti održana na otvorenom prostoru Nacionalnog parka (262.314 m2), ovu lokaciju s pravom možemo smatrati Corona Free Zone.

Link za rezultate Rally Sutjeska 1992.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno