Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Novi BMW M4 Competition Cabrio M xDrive.

Treća varijanta karoserije nove generacije u premium srednjem segmentu, javlja se po prvi put kao otvoreni sportski automobil visokih performansi sa pogonom na sve točkove. Fascinantna kombinacija ekskluzivnog užitka u vožnji i M tipična kombinacija dinamičnosti, okretnosti i preciznosti. Izuzetno intenzivno iskustvo performansi izravnim kontaktom sa suncem i strujanjem vazduha, kao i direktnom percepcijom pogonskog zvuka tokom vožnje otvorenog krova. Lansiranje na tržište očekuje se odmah nakon početka proizvodnje u julu 2021.

Emotivni dizajn s jasnim dizajnerskim jezikom, dinamično rastegnutom siluetom i novom konstrukcijom kabrioleta, kombinira funkcionalne prednosti uvlačivog tvrdog krova s ​​klasično elegantnom estetikom tekstilnog krova. Težina kabrioleta je smanjena za 40 posto u odnosu na prethodni model, a zapremina prtljažnika povećana je za 80 litara. Električni pogon otvara i zatvara kabriolet u roku od 18 sekundi, čak i tokom vožnje.

Šesterocilindrični linijski motor sa tehnologijom M TwinPower Turbo, ima veću maksimalnu snagu od 44 kW / 60 PS od prethodnog modela. Dva turbopunjača, optimizovano direktno ubrizgavanje su komponente razvijene trkačkim znanjem i koje daju ukupnu snagu od 375 kW / 510 PS, i nude ubrzanje [0 – 100 km / h] za 3,7 sekundi. U  M tipične karakteristike performansi uklapa se i maksimalni obrtni moment od 650 Nm. Izduvni sistem sa električno upravljanim zaklopcima dodatno stvara snažan zvuk pri pogonu. Prenos snage na 8-brzinski M Steptronic mjenjač nudi tri programa brzina, a posebno je na upravljaču dizajniran i prekidač za biranje brzina – lopatice za prebacivanje.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno