Subota, 13 Jula, 2024

Otvorene prijave za 27. Auto-Moto Reli SUTJESKA

Poslije 31 godinu Nacionalni park Sutjeska organizira Turistički Auto-Moto Reli, koji će biti održan 3. i 4.7. ove godine.

Ovaj 27. Auto-Moto Reli je zamišljen ka promotivni Reli „zvjezdastog“ karaktera sa startom iz Banja Luke, Sarajeva, Bijeljine, Mostara, Tuzle, Bihaća i Doboja (posade iz BiH), te Ljubljane, Zagreba, Beograda, Skoplja, Podgorice, Novog Sada i Prištine (posade iz Regije), zatim vožnje zadatim itinererom sa nekoliko prolaznih i vremenskih kontrola, te sa ciljem na Tjentištu.

Dolazak učesnika na Tjentište predviđen je od 15:00 do 20:00 sati, nakon čega će biti organiziran smještaj svih gostiju u hotelu „Mladost“ i u „Omladinski kamp“ po promotivnim cijenama: – Hotel: 50 KM po osobi (polupansion) i Kamp: GRATIS

Drugog dana ove manifestacije biti će organizovan i Auto-Moto Show na parkingu NP Sutjeska, a u okviru slobodnih aktivnosti planiran je i obilazak Memorijalnog kompleksa i Perućice – posljednje evropske prašume, kao i kupanje na jednom od najvećih bazena u Evropi.

Ova turističko-sportska manifestacija trebala bi da bude iskorištena za promociju prirodnih ljepota i turističkih potencijala Nacionalnog parka Sutjeska, a prvi Reli Sutjeska održan davne 1965. godine.

S obzirom na činjenicu da će manifestacija biti održana na otvorenom prostoru Nacionalnog parka (262.314 m2), ovu lokaciju s pravom možemo smatrati Corona Free Zone. Prijave za Auto-Moto Reli i Auto-Moto Sho w mogu se izvršiti putem portala: https://auto.ba/27-auto-moto-reli-sutjeska-2021/.

Prijavni list za ovaj reli možete preuzeti ispod teksta, te istu poslati na mail koji je naveden u prijavnom listu. Prijavni-list-Reli-Sutjeska 2021

Prijave i rezervacije smještaja učesnika mogu se izvršiti isključivo u N.P. Sutjeska – telefon: 00387 58 233130 ili email: npsutjeska@yahoo.com

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno