Subota, 15 Juna, 2024

Novo poglavlje u urbanoj mobilnosti sa električnim pogonom.

Sa novim BMW CE 04, BMW Motorrad kontinuirano nastavlja svoju strategiju elektromobilnosti za urbana područja. Kao konačno vozilo serije BMW Motorrad Concept Link predstavljeno 2017. godine i serijski zasnovano BMW Motorrad Definition CE 04 predstavljeno 2020. godine, BMW CE 04 započinje novo poglavlje u gradskoj mobilnosti na dva točka. Sa električnim pogonom, pionirskim dizajnom i inovativnim rešenjima za povezivanje, novi skuter nudi novu mobilnost u urbanim sredinama.

Sa maksimalnom snagom od 31 kW (42 ks), novi BMW CE 04 snažno je motoriziran i nudi visok nivo užitka u vožnji.  „Start na semaforu“ ​​od 0 do 50 km / h za samo 2,6 sekundi. Čak i s motorom smanjene snage klase L3e-A1 i dalje je na raspolaganju pogonska snaga od 23 kW (31 PS). Maksimalna brzina za obje verzije je 120 km / h.

Sa 60,6 Ah (8,9 kWh), novi BMW CE 04 ima velik baterijski kapacitet baterije i pruža domet od oko 130 kilometara (verzija smanjene snage: 100 km). To znači da su svakodnevna vožnja bez emisija u gradu, u urbanom okruženju, kao i male ture za zadovoljstvo nakon posla ili vikendom.

Litijum-jonska baterija puni se pomoću integriranog punjača iz utičnice u električnoj mreži domaćinstva, ili u javnoj stanici za punjenje. Vrijeme punjenja potpuno prazne baterije je 4 sata i 20 minuta. Uz opcioni brzi punjač snage do 6,9 kW (standardno 2,3 kW), vrijeme punjenja smanjuje se na samo 1 sat i 40 minuta s potpuno praznom baterijom. Ako se baterija isprazni na 20 posto, a napuni na 80 posto, brzim se punjačem vrijeme punjenja može smanjiti na 45 minuta.

Slično automatskoj kontroli stabilnosti na motociklima BMW sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, i ova kontrola vuče dostupna je na novom BMW CE 04. ASC ograničava obrtni moment motora ovisno o klizanju stražnjeg točka. DTC za dinamičku kontrolu proklizavanja (Dynamic Traction Control), koji je dostupan kao opcija, osigurava još veću sigurnost u vožnji. DTC omogućava još sigurnije ubrzanje, posebno u nagnutom položaju.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno