Nedjelja, 3 Decembra, 2023

Za osam decenija 4×4 liderstva, Jeep® predstavlja Wrangler MY21

2021 je posebna godina za Jeep, koji  kao brend slavi osam decenija 4×4 liderstva, slobode na otvorenom i avanture. Dok se osvrće na prošle poduhvate, Jeep nadograđuje Wrangler za 21. godinu (MY21) uvođenjem poboljšanih sigurnosnih karakteristika, povećanih terenskih mogućnosti i nizom novih boja, kao i uvođenjem novog izdanja 80. godišnjice.

Jeep Wrangler MY21
Za MY21, svi modeli Jeep Wranglera bit će opremljeni 2,0-litarskim Euro6D benzinskim motorom od 272 konjske snage, u kombinaciji s 8-brzinskim automatskim mjenjačem. Ovaj novi motor rezultira emisijom CO 2 u rasponu od 243-251g / km, što je smanjenje od 10g / km u odnosu na prethodnu generaciju. Da bi se pomoglo u vožnji na putu, poboljšane dodatne sigurnosne funkcije sada su standardno uključene u cijelu paletu UK Wrangler. To uključuje dodatak prilagodljivog tempomata (ACC) sa zaustavljanjem i kretanjem, kočenje u slučaju nužde (AEB) i automatsko dugo svjetlo.

Terenska vožnja takođe je poboljšana serijom novih karakteristika dodanih seriji Wrangler kao standard, čineći još jednostavnijim odlazak bilo gde. Kontrola brzine Selec-Speed, terenski tempomat, omogućava vozaču da održava stabilnu brzinu tokom manevrisanja pri maloj brzini. Upozorenje o pritisku u gumama koji se sada može izabrati putem ekrana osjetljivog na dodir od 8,4 inča. Idealan za terenske avanturiste koji ispuštaju pritisak u gumama kako bi se uhvatili u koštac sa stazama pri vožnji po blatu i kamenju.

Jeep Wrangler 80 th Anniversary
Kultni Jeep Wrangler je dostupan kao 80 th Anniversary model u specijalnom izdanju, sa Neutral Grey metalik maskom, novim farovima i svjetlima za maglu te specifičnim 18-inčnim aluminijumskim felgama sa Granit Crystal detaljima.

Wrangler 80th

Unutrašnjost ima crna kožna sjedala sa volfram šavovima i 80 th Anniversary značku.  Sadržaj standardne tehnologije uključuje Uconnect ™ 8.4 NAV sistem sa 8,4-inčnim ekranom osetljivim na dodir, integraciju pametnog telefona sa Apple CarPlay i Android Auto, 7-inčni TFT ekran i Alpine audio sistem sa 9 zvučnika sa subwooferom od 552 W.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno