Petak, 23 Februara, 2024

Valentino Rossi: Sve njegove trke

Najava penzionisanja Valentina Rossija spušta zavjesu na nevjerovatnu karijeru na svjetskom prvenstvu MotoGP. Sa svojih devet titula, od kojih sedam u premier klasi, naširoko se smatra najvećim motociklističkim trkačem svih vremena, a njegovih 26 sezona Grand Prix utrka čine ga jedinstvenim u motociklizmu i Formuli 1. Rossi plijeni obožavatelje otkad je osvojio je svoj prvi Grand Prix sa 17 godina, a čak i u posljednjoj sezoni, sa 42 godine, vozio je brže nego ikad.

U ovoj velikoj novoj knjizi vrhunskog novinara MotoGP -a Mata Oxleyja, svaka od ovih trka dolazi pod mikroskop, zajedno s perspektivama o Rossijevim postignućima, kontroverzama, njegovom karakteru i analizama njegovih motocikala. Ovo knjiga o Valentinu Rossiju kao nijedna druga, sa fotografijama Henka Keulemansa, koji je fotografisao i na Grand Prix trci kada je Rossijev otac Graziano pobjeđivao na trkama!

“Mat je prvu svjetsku biografiju Valentina napisao 2002.”, kaže Mark Hughes, direktor izdavačke kuće Evro. “Radeći tada za izdavača, vidio sam kako Mat ne samo da je dobro poznavao Valentina i razmišljao o njemu, nego je i pisao o njegovoj temi s uzvišenom vještinom i uvidom. Tada nismo mogli ni zamisliti koliko će Valentino još postići, niti da će se i dalje takmičiti skoro 20 godina kasnije. Sada, nakon odlaska u penziju, nema nikoga boljeg od Mata koji bi zabilježio svaki trenutak njegove nevjerojatne karijere. ”

Datum objavljivanja: 13. januar 2022. Cijena: 50,00 GBP Format: 280×235 mm, tvrdi uvez, obim: 336 stranica, ilustracija: 280 fotografija

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno