Nedjelja, 3 Decembra, 2023

AC Cobra Series 1 electric

AC Cobra Series 1 debitovala je na britanskom sajmu automobila, a u sklopu javne premijere, desetine hiljada posjetitelja uživalo je u automobilu.

Kao najstariji britanski proizvođač vozila u kontinuitetu, nova električna serija AC 1 sljedeće je poglavlje u priči koja se proteže 120 godina unatrag. Legendarna marka predstavlja novu generaciju ručnih električnih sportskih automobila visokih performansi, a prvi električni model je AC Cobra Series 1.

Alan Lubinsky, izvršni je direktor AC Cars -a više od dvije decenije, rekao je: „Ovo je bila naša prva prilika da pokažemo automobil, a pozitivan odgovor je bio ogroman. Postoji toliko obožavanje AC Cobre, bilo da imate šest godina ili više od 60 godina – a prilika da podijelite i uživate u pričama ljudi bila je fantastična. To pokazuje da će naš najbolji britanski pristup-kombiniranje ikoničnog automobila s najnovijom tehnologijom-biti pravi pogodak. ”

Sa vremenom od 0 do 100 km / h od oko 4 sekunde i 500 Nm obrtnog momenta (najveći), Serija 1 električna je snažna kao i stare AC-kobre, ali sada ima domet od oko 150 milja bez emisije štetnih gasova. AC Cars sada finalizira električnu seriju 1, zajedno s prvim isporukama kupcima, ali i radi na razvoju serije novih automobila, koja uključuje električnu AC Cobra Series 4.

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno