Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

Dodatno obrazovanje mladih perspektivnih sportista u auto moto sportu

Na web stranici slovenačkog saveza za auto sport objavljen je poziv za kojim vapi i bosanskohercegovački auto sport, ali i cijelokupno bh društvo, koje bi na ovaj način kod mladih ljudi, moglo promovirati i povećati nivo sigurnosti u svakodnevnom saobraćaju.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) nastoji približiti automobilski sport široj javnosti, promovira princip “fair playa” i stavlja veliki naglasak na sigurnost kako na trkaćim stazama, tako i u svakodnevnom prometu. Naglasak se stavlja na obrazovanje i osposobljavanje mladih ljudi. Ovim bismo željeli otkriti mlade perspektivne vozače koji će jednog dana uspjeti na natjecanjima.

U tu svrhu, FIA podržava i potiče provedbu različitih projekata svojih članica kroz svoje programe. U skladu sa stečenim programom, za udrugu AŠ 2005 za ovu godinu pripremili smo dodatnu obuku za aktivne mlade vozače i suvozače.

Projekt je namijenjen:

  • KHD vozači – Kružne brzine – od 15 do 23 godine
  • AC – Autocross vozači – od 15 do 23 godine
  • Vozači GHD – Mountain Speed ​​Racing – od 16 do 23 godine
  • RALLY vozači – od 16 do 25 godina (moraju imati važeću vozačku dozvolu ili ispunjavati uslove za vožnju uz pratnju, navedene na web stranici AVP -a)
  • RALLY suvozači – 18 do 30 godina (moraju imati važeću vozačku dozvolu)

Naša je svrha dodatno obrazovati mlade vozače i suvozače u industriji sporta i ponuditi im savjete i podršku na putu trkačke karijere. Osim edukacije, naš cilj je promovirati principe sigurnosti, fair playa i odgovornosti kako na takmičenjima tako i u svakodnevnom saobraćaju. U suradnji s FIA -om i drugim udrugama promoviramo globalnu smjernicu “Sigurnost na prvom mjestu” među mladim sportašima.

Predavanja će držati domaći profesionalno obučeni mentori, a povezivat ćemo se i s predavačima FIA -e iz inozemstva.

U tu ćemo svrhu organizirati 2-3 vikend kampa na odgovarajućim lokacijama u cijeloj Sloveniji.

Način prijavljivanja:

U prilogu se nalazi obrazac za prijavu sa upitnikom. Popunjeno, potpisano i potvrđeno od strane vašeg kluba treba poslati na adresu: prijave.mladivoznik@as2005.si do 15.9.2021. Maloljetniku priložite i izjavu koju su potpisali roditelji. Kandidati će nakon popunjavanja aplikacija biti pozvani na intervju, na osnovu kojeg će komisija odlučiti da li kandidati ispunjavaju uslove za učešće u programu. Po završetku će biti objavljen spisak učesnika koji će dobiti instrukcije i program na lične adrese. CALL

AŠ 2005 Zveza za avto šport Slovenije 

Predsjednik: Rado Raspet: Podpredsjednik: Miran Kacin: Direktor: mag. Dagmar Šuster
Sportski direktor: Aleš Zrinski

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno