Srijeda, 21 Februara, 2024

LOUVRE, potpis veličanstvenosti, ekskluzivan za DS Automobiles

Nekada kraljevska rezidencija, palata Louvre je osam stoljeća zasjenila francusku istoriju. Otvoren za javnost 1793. godine kao opći muzej, Louvre prikazuje zbirke koje se nalaze među najljepšim na svijetu, a pokrivaju devet milenijuma i pet kontinenata. Podijeljen u osam odjela, u njemu se nalazi više od 35.000 umjetničkih djela koja se univerzalno cijene , poput Jokonde , Krilate pobjede na Samotrakiji i Vénus de Milo . Živo, inspirativno mjesto, stvoreno za umjetnike, muzej Louvre i dan danas pozdravlja suvremenu umjetnost koju simbolizira piramida Ieoh Ming Pei koja je proslavila tridesetu godišnjicu 2019. Kao čuvar ovog jedinstvenog naslijeđa koje dijeli i oživljava , Louvre je najposjećeniji muzej na svijetu.

LOUVRE, potpis veličanstvenosti, ekskluzivan za DS Automobiles Od svog lansiranja 2014. godine, DS Automobiles pokrovitelj je muzeja Louvre, odnos zasnovan na kombinaciji naslijeđa i modernosti za izgradnju budućnosti. Ova vizija potkrijepljena je kvalitetom, stručnošću i inovativnošću kako bi Francuska i Pariz zasjale na svjetskoj sceni. Od 2020. godine LOUVRE je postao veličanstven i ekskluzivan potpis asortimana DS Automobili s ograničenom serijom DS 7 CROSSBACK LOUVRE kojoj se danas dodaje DS 3 CROSSBACK LOUVRE.

DS 3 CROSBACK LOUVRE Nagovještaje muzeja repliciraju naši majstori u DS 3 CROSSBACK LOUVRE sa posebnim značkama „Louvre“ suptilno ugrađenim na poklopac motora, vrata prtljažnika i vrata. Na prednjoj strani, DS WINGS i rešetka su obojeni ONYX CRNO ispod haube sa znakom piramidalnog simbola ispod boje. Standardna zadnja LED svetla praćena su GLOSS BLACK oblogom i vratima prtljažnika. 18-inčni aluminijski naplatci LUXOR imaju odštampani simbol piramide sa crnim poklopcima točkova. Dodatni vanjski logotip, dvobojna kućišta retrovizora imaju laserski urezan simbol piramide na crnom kućištu, dok je donji dio ogledala u boji karoserije.

Unutrašnjost obilježena luksuzom i istorijom DS 3 CROSSBACK je ukrašen unutrašnjošću DS OPÉRA za jedinstvenu sofisticiranost u svom segmentu. Očaravajući svojim kultnim presvlakama od presvlake za satove od satanske narukvice od crne Nappa kože, predstavlja armaturnu ploču i panele vrata s umjetnom oblogom od Nappa kože Art Basalt. “Biserni” šavovi i “Clous de Paris” reljefni umetci zadovoljavaju čula.

Visoka tehnologija: dvije priključne hibridne jedinice snage do 300 konjskih snaga i posebna oprema Kako bi se osigurala umjetnost putovanja, DS 7 CROSSBACK LOUVRE nudi se s dvije plug-in hibridne jedinice snage 300 konjskih snaga (prijenos sa pogonom na sva četiri kotača) i 225 konjskih snaga (pogon na dva kotača) s emisijom CO 2 između 30 i 36 g /km i potrošnja goriva između 1,3 i 1,6 l/100 km u kombiniranom ciklusu. U 100% načinu rada s nultom emisijom električne energije, domet može biti 58 kilometara prema WLTP standardu. Verzija sa 300 konjskih snaga može postići 100 km/h za 5,9 sekundi i preći 1000 metara start-stop za 25,9 sekundi. U ponudi je i benzinski motor PureTech 180.

DS 7 CROSSBACK LOUVRE je dostupan u četiri boje: INK PLAVA, KRISTALNI BISER, PERLA NERA CRNA i PLATINUM SIVA. U Francuskoj, ovisno o agregatu, cijene ovog modela se kreću između 55.500 i 68.700 eura.

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno