Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Istraživanje koje je naručila Honda: Prosečan porodični automobil

Studija na 2.000 vozača, koje je naručila Honda, otkrila je da će prosječno vozilo prijeći 102 km sedmično – što je 5200 km godišnje – i da će pri tome u vožnji imati tri napada mučnine. Prosječan automobil će imati 30 dnevnih putovanja, 2.496 odsviranih pjesama.

Studija kaže da će tokom cijele godine ogromna 43 sata vozač provesti sjedeći u stacionarnom saobraćaju. Prosječan automobil je u vlasništvu pet godina, a najčešće se koristi za putovanja na posao, odlaske u kupovinu i posjete porodici i prijateljima.

A najčešći razgovori koji se vode u automobilu uključuju ono što se dogodilo tokom dana, komentarisanje grešaka drugih vozača, kao i drugih vozila koja vide na putu. Najvažniji faktori koje treba uzeti u obzir pri kupovini automobila prema ispitanicima su ekonomičnost potrošnje goriva, da li je održiv za svakodnevnu upotrebu i način na koji se vozi.

Četiri od 10 ispitabih su priznali da im je potrebna nadogradnja. Senzori za parkiranje, ugrađena navigacija i kamera za vožnju unazad bile su glavne stvari koje bi idealan automobil uključivao, uz dobro grijanje, niske emisije i DAB radio.

A od onih koje privlači hibridno vozilo koje nije plug-in, glavne prednosti bile su ušteda novca na gorivu, ekološki prihvatljivost i nema potrebe za dopunjavanjem.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno