Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Ford Mustang Mach-E dostiže savršenih 5 zvjezdica i za sigurnost i za okoliš

Ford Mustang Mach-E dodao je savršene dvostruke Euro NCAP i Green NCAP sa 5 zvjezdica na svoju rastuću listu nagrada i priznanja. Fordov potpuno novi, potpuno električni SUV dobio je maksimalne ocjene od 5 zvjezdica u ocjenama kako neovisnog tijela za sigurnost vozila, tako i nezavisne inicijative koja promovira razvoj automobila koji su čisti, energetski efikasni i nisu štetni po okoliš. Performanse Mustanga Mach-E u strogim testovima sudara dale su rezultate od 92 posto za odrasle i 86 posto za zaštitu djece putnika.

Standardne napredne tehnologije pomoći vozaču, uključujući inteligentni prilagodljivi tempomat sa stop & go i centriranjem trake,  pomoć pri sudaru sa automatskim kočenjem u nuždi, i sistem zadržavanja u traci sa asistencijom za mrtvi ugao takođe su doprinijele maksimalnoj ocjeni sigurnosti.

Mustang Mach E

Pokrenut akumulatorskim električnim pogonom bez emisija izduvnih gasova koji nudi do 610 km WLTP čisto električnog dometa vožnje,  Mustang Mach-E je takođe zabeležio pune ocene u testovima čistog vazduha i gasova staklene bašte tokom procena od strane Green NCAP. Rezultat od 94 posto za energetsku efikasnost uključivao je pune ocjene za rad u hladnim i toplim laboratorijskim testovima. Mustang Mach-E je jedna od šest Fordovih pločica s nazivima koji nude elektrificirane pogonske sklopove koji sada pružaju maksimalnu ocjenu sigurnosti od 5 zvjezdica od Euro NCAP-a, uključujući Ford Pumu, Kugu – uključujući Kuga Plug-In Hybrid i Kuga Hybrid, Explorer Plug-In Hybrid, Focus i Fiesta.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno