Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Jaguar Racing predstavlja novog partnera uoči ABB FIA Svjetskog prvenstva Formule E 2021/22.

Jaguar TCS Racing će se 28. i 29. januara 2022. utrkivati ​​na ulicama Dirije u Saudijskoj Arabiji za prvu od 16 trka u 12 gradova širom svijeta.

Tata Consultancy Services se pridružuje kultnom britanskom trkačkom timu Jaguar Racing kao naslovni partner uoči Svjetskog prvenstva ABB FIA Formula E 2021/22. Tim će biti poznat kao Jaguar TCS Racing.

Vodeća globalna organizacija za IT usluge, konsalting i poslovna rješenja, Tata Consultancy Services proširuje svoj globalni portfolio sponzorstava na događajima trčanja izdržljivosti koji uključuje TCS New York City Marathon, TCS London Marathon, TCS Amsterdam Marathon i više – postat će naslovni partner Jaguar TCS Racing od sezone 8 s novim dugoročnim višegodišnjim partnerstvom.

Jaguar Land Rover i TCS će graditi na postojećem poslovnom odnosu sa novim Jaguar TCS Racing partnerstvom. Prevodeći svoje liderstvo u tehnološkoj transformaciji i iskustvo u radu sa vrhunskim igračima u automobilskom lancu vrednosti, TCS ima ambiciju i uverenje da podrži Jaguar TCS Racing da postane globalni izlog za elektrifikaciju.

Rebrendiranje tima uključuje revidiranu livreju uspješnog trkačkog automobila Jaguar I-TYPE 5 za predstojeću sezonu Formule E. Osim toga, Jaguar TCS Racing je dobio dodatnu važnost u okviru nedavno pokrenutog odjela motosporta Jaguar Land Rovera kao dio Reimagine strategije kompanije. Cilj Jaguar TCS Racing-a je da ‘reimagine Racing’ i iskoristi ovu vrlo relevantnu aktivnost u motosportu za testiranje, učenje, razvoj, saradnju i razmjenu inovacija, uključujući najsavremenije tehnologije električnih vozila u Jaguar Land Roveru, kako bi se koristilo budućem razvoju cestovnih automobila. Konkretno, učenje i transfer tehnologije iz Formule E pomoći će ‘Reimagine’ brendu Jaguar kao potpuno električni luksuzni brend od 2025. godine, što se poklapa s posvećenošću kompanije eri 3. generacije Formule E.

Jaguar TCS Racing

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno