Subota, 13 Jula, 2024

Mladi ljudi smatraju da je tehnologija inspirativna, ali četvrtina neće izabrati karijeru u ovoj industriji

U Velikoj Britaniji  u povodu obilježavanja Nacionalnog STEM dana, objavljeni su rezultati novog istraživanja koje otkriva da uprkos tome što 70% mladih smatra da je tehnologija inspirativna, četvrtina (25%) trenutno ne razmišlja o karijeri u ovom sektoru. To je prema najnovijem istraživanju Goodwoodovog Future Lab-a.

Istraživanje na 1.000 14- do 24-godišnjaka također je pokazalo da, dok 59% želi biti uključeno u stvaranje tehnologije koja će promijeniti svijet, druga trećina (33%) nikada ne bi izabrala karijeru u STEM sektoru. Na pitanje zašto ne planiraju da se bave ovim zanimanjima, skoro polovina (48%) je rekla da smatra da im ne odgovara, a još jedan od pet (21%) smatra da im je ova oblast preteška.

Komentarišući nalaze, Stuart Parker, koji vodi Goodwoodovu laboratoriju budućnosti, rekao je: „Inspirativno je vidjeti da mlađe generacije žele pomoći da svijet bude bolje mjesto koristeći tehnologiju. Međutim, još treba učiniti više kako bi se istakla važnost ovih uloga u stvaranju bolje budućnosti za sve.

Airoprototypeatthe 2021

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno