Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Streetfighter V2 i Streetfighter V4 SP: dva nova Ducati modela za “Fight Formulu” (video)

Ducati proširuje porodicu Streetfighter uvođenjem dva nova modela: odvažnog Streetfighter V2 i vrhunskog Streetfighter V4 SP . Sve detaljne informacije o ova dva motocikla otkrivene su tokom četvrte epizode Ducati World Premiere. Novog Streetfighter V2 karakterizira zaista oštar dizajn, koji obuhvata klasične stilske elemente Streetfightera V4, počevši od prepoznatljivog prednjeg svjetla, koji podsjeća na DRL u obliku slova V tipičan za Ducati sportske motocikle i inspiriran je poznatim smiješkom Jokera. Koncept dizajna koji stoji iza ovog novog modela izgrađen je oko mehanike naslijeđene od Panigale V2, sa Superquadro motorom kao nosivim elementom.

Motor Streetfightera V2 je Superquadro od 955 ccm Euro 5, sposoban da isporuči maksimalnu snagu od 153 KS pri 10.750 o/min i maksimalni obrtni moment od 101,4 Nm pri 9.000 o/min. Ovaj motor ne samo da je upotrebljiv i prijatan na putu, već i efikasan i odličan na stazi, gdje se može lako upravljati. U poređenju sa Panigale V2, projekat Streetfighter V2 ima kraći konačni odnos (15/45 naspram 15/43) koji garantuje veći obrtni moment na točkovima pri brzinama na putu, što daje bolji odziv motora pri ponovnom otvaranju gasa.

 

Za 2022. Ducati predstavlja i vrhunski Streetfighter V4 SP model, koji se nudi u numeriranoj verziji i označen dobro poznatom skraćenicom „SP“ (što je skraćenica za Sport Production). Novi Streetfighter V4 SP najadrenalinski motor koji je ikada skinuo svoje točkove s proizvodne trake u Borgo Panigaleu. Ovo zahvaljujući specijalnoj tehničkoj opremi koja savršeno kombinuje “Fight Formulu” sa “SP” specifikacijama, dodatno poboljšavajući omjer snage i težine Streetfightera V4 S, koji je već bio na vrhu svoje kategorije, i čineći ovaj motor još efikasniji na stazi. Streetfighter V4 SP opremljen je karbonskim felgama sa 5 razdvojenih krakova, 1,4 kg lakši od onih od kovanog aluminijuma koji su standardno ugrađeni na Streetfighter V4 S i sposoban je smanjiti inerciju za 26% sprijeda i 46% pozadi, čineći motor znatno okretnijim i lakšim pri promjeni smjera. Ekskluzivne Brembo Stylema R ® prednje kočione čeljusti garantuju neuobičajenu snagu kočenja, kao i zapanjujuće performanse čak i tokom duže upotrebe na stazi.

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno