Srijeda, 24 Jula, 2024

Kockasti retro-futuristički makeover kao nova inspiracija za budućnost

Hyundaijev dizajnerski tim reinterpretirao je prvu generaciju Grandeur-a kao potpuno električni automobil s vanjskim osvjetljenjem Parametric Pixel (prisutno u novm proizvodnom modelu IONIQ 5) i ultra-modernom unutrašnjosti umotanom u bordo somot i Napa kožu.

Hyundai Motor Company slavećl 35-tu godišnjicu svoje Grandeur limuzina iz 1986 je razvio Heritage Series Grandeur kako bi osvijetlio simbolički značaj originalne limuzine i pronašao novu inspiraciju za buduće dizajne. Izvana, Heritage Series Grandeur pokazuje većinu svog retro šarma, ali sa ukusnim ažuriranjima, kao što su novi bočni retrovizori, prekriveni točkovi, klizna obloga i LED farovi i zadnja svetla u stilu piksela koji nagoveštavaju da koncept koristi Hyundaijev električni pogon. Za unutrašnjost Heritage Series Grandeur, dizajneri su primenili koncept „Newtro (novo + retro)“ kako bi stimulisali čula putnika sa svetlom bronzane boje koje podseća na audio opremu iz tog vremena i modernim audiofilskim zvučnim sistemom koji odgovara ovom vremenu. Dizajneri su neprimjetno integrirali najnovije tehnologije uz retro-kul hardver. Zamijenili su kotačiće i dugmad na kontrolnoj tabli ultra širokim ekranom ravnog ekrana koji je omogućen dodirom, ali su zadržali vibru iz 80-ih s volanom s jednim krakom i biračem mjenjača u stilu mlaznog aviona.

Grandeur – Heritage Series

Nakon što su ponovo zamislili svoj Pony iz 1975. i Grandeur iz 1986. kao koncepte EV, Hyundai dizajneri će nastaviti da otkrivaju vrijednosti brenda kroz Heritage seriju.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno