Subota, 13 Jula, 2024

Renault predstavlja četiri nova laka komercijalna vozila

Renault će od 16. novembra prisustvovati Solutransu, sajmu za profesionalce u drumskom i gradskom saobraćaju, na kojem će po prvi put biti predstavljena četiri nova modela iz svoje palete lakih komercijalnih vozila. Brend će također osvijetliti svoju priznatu stručnost u adaptacijama i konverzijama, omogućavajući profesionalcima u svim oblastima da pronađu svoje idealno transportno rješenje iz njegovog asortimana. Trenutni i budući izazovi novih oblika mobilnosti također će biti istaknuti električnim modelima kao što su potpuno novi Kangoo Van E-Tech Electric i Master E-Tech Electric, te vodonik u Master H2-Tech.

  • Potpuno novi Kangoo Van E-Tech Electric , koji bi u proljeće 2022. trebao zamijeniti bestseler, osvojio je srca 70.000 profesionalnih kupaca u Evropi od svog lansiranja 2011. godine. Potpuno novi Kangoo Van E-Tech Electric, proizveden u fabrici Renault Maubeuge u Francuskoj i nudi domet od 300 km u WLTP ciklusu, zadovoljit će svakodnevne zahtjeve profesionalnih kupaca. Njegov motor od 90 kW, u kombinaciji sa litijum-jonskom baterijom kapaciteta 45 kWh, može se koristiti sa tri tipa stanica za punjenje, uključujući opcioni DC punjač od 80 kW za brzo punjenje koji može da povrati 300 km dometa (WLTP ciklus) za 30 minuta.
  • Novi Trafic , mali i potpuno obnovljeni kombi koji se od prethodnika razlikuje po robusnijim i dinamičnijim prednjim dijelom, potpuno redizajniranom i praktičnijom i udobnijom kabinom, novim i snažnijim plavim dCi motorima, u rasponu od 110 KS do 170 KS, i svježim Tehnologija u automobilu za više informacija, povezanosti i sigurnosti.
  • The Master E-Tech Electric , veliki električni kombi koji je nadograđen s novim 52 kWh kapaciteta litij-ionske baterije, čime je domet do 200 km prema WLTP. 22kW DC punjač daje 80 posto za samo dva sati. Početak prodaje zakazan je za proljeće 2022. godine.
  • The Master šasije H2-Tech prototip , koji optimizira u automobilu vodonik tehnologije, nudi niz od oko 250 km. Takođe nudi potencijal za konverziju po meri, dajući profesionalcima mogućnost transporta velikih tereta do 19m 3 .

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno