Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

DS 3 CROSSBACK E-TENSE: POVEĆAN DOMET

Sa strategijom elektrifikacije, DS Automobiles je multienergetski brend sa najnižim prosječnim emisijama CO2 u Evropi (100,2 g/km CO2 prema WLTP ciklusu po registrovanom automobilu u prvoj polovini 2021.) a više više od trećine njegovih automobila je elektrificirano. Ova strategija se ubrzava: od 2024. svaki novi model DS Automobila bit će isključivo 100% električni.

Prvi 100% električni model i dalje je u razvoju. U prodaji od 2019. godine, DS 3 CROSSBACK E-TENSE sada može postići domet od 341 kilometar prema WLTP kombinovanom ciklusu, što je povećanje od skoro 7%. Tokom razvoja, prioritet je dat stvarnoj upotrebi DS 3 CROSSBACK E-TENSE. Posebno je toplotna pumpa razvijena sa senzorom vlage za povećava efikasnost. Ponuđena kao standard, toplotna pumpa uveliko smanjuje potrošnju energije.

Rezultat kontinuiranog razvoja i stalne saradbje sa pobedničkim timom u šampionatu Formule E uz podršku DS Performancea, je i odnos prenosa koji je također usavršen kako bi se poboljšala efikasnost DS 3 CROSSBACK E-TENSE. Povećanje dometa u stvarnom životu je pronađeno i kroz usvajanje novih 17-inčnih pneumatika koje je razvio Continental. Ponuđen u veličini 215/60 R17 96H, Continental EcoContact 6 Q uvodi novu smjesu s visokom tehnologijom silicijevog dioksida za poboljšanje otpora kotrljanja i smanjenje emisije buke.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE

U Francuskoj, DS 3 CROSSBACK E-TENSE se nudi od 31.600 eura (uključujući donacije za zaštitu životne sredine) sa punjačem od 100kW (DC) i 11kW (AC).

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno