Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Nissan predstavlja viziju Ambition 2030

Nissan Motor Co., Ltd. je danas predstavio Nissan Ambition 2030, novu dugoročnu viziju kompanije za osnaživanje mobilnosti i šire. Odgovarajući na kritične potrebe životne sredine, društva i kupaca, Nissan ima za cilj da postane istinski održiva kompanija, koja vodi ka čistijem, sigurnijem i inkluzivnijem svetu. U narednih deset godina Nissan će isporučiti uzbudljiva, elektrificirana vozila i tehnološke inovacije, istovremeno šireći svoje poslovanje na globalnoj razini. Vizija podržava Nissanov cilj da bude ugljično neutralan kroz životni ciklus svojih proizvoda do 2050. godine.

Ubrzanje elektrificirane mobilnosti s različitim izborima i iskustvima
Kao pionir električnih vozila (EV), Nissan je demokratizovao električna vozila i investirao u izgradnju infrastrukture za punjenje i upravljanje energijom. Stavljajući elektrifikaciju u srž dugoročne strategije kompanije, Nissan Ambition 2030, kompanija ima za cilj da ubrza elektrifikaciju svoje linije vozila i stopu tehnoloških inovacija sa investicijama od 2 biliona jena u narednih pet godina. Na osnovu zahtjeva kupaca za raznolikom paletom uzbudljivih vozila, Nissan će predstaviti 23 nova elektrificirana modela, uključujući 15 novih EV-a do fiskalne 2030. godine s ciljem elektrifikacije od više od 50% globalno za brendove Nissan i INFINITI.

Sa uvođenjem 20 novih modela opremljenih EV i e-POWER u sljedećih pet godina, Nissan namjerava povećati svoju ponudu elektrifikacije na glavnim tržištima do 2026. godine, uključujući:

  • Evropa sa više od 75% prodaje
  • Japan sa više od 55% prodaje
  • Kina za više od 40% prodaje
  • Sjedinjene Američke Države za 40% prodaje električnih vozila u 2030

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno