Utorak, 26 Septembra, 2023

Polaris vodi off-road industriju u budućnost sa potpuno novim, potpuno električnim RANGER XP Kinetic

Polaris , svjetski lider u off-road inovacijama, iskoristio je moć elektrifikacije i još jednom gura industriju naprijed uvođenjem dugo očekivanog RANGER XP Kinetic. Sa potpuno novim električnim pogonom nastao iz Polarisovog partnerstva sa Zero Motorcycles®, RANGER XP Kinetic uspostavlja novi standard za UTV performanse i produktivnost, pružajući beskompromisnu sposobnost, izdržljivost bez premca i prefinjene performanse.

RANGER XP Kinetic

RANGER XP Kinetic je dostupan kao model sa 3 sedišta i imaće Premium i Ultimate opremu. Premium oprema sadrži jednu litijum-jonsku bateriju od 14,9 kWh koja nudi procijenjeni domet od 70 kilometara, dok Ultimate oprema isporučuje 29,8 kWh kapaciteta baterije i nudi procijenjeni domet od 130 kilometara. Ultimate trim također nudi 18-centimetarski infotainment ekran koji pokreće RIDE COMMAND tehnologija.

BEZKOMPROMISNA SPOSOBNOST
Potpuno novi RANGER XP Kinetic nudi beskompromisnu mogućnost da pomogne kupcima da urade više.  Vodećih 110 KS i trenutni obrtni moment od 190 Nm pruža maksimalnu sposobnost za pouzdanu vuču teških tereta čak i po najtežim terenima. RANGER XP Kinetic je testiran u ekstremnim uslovima i teškim terenima a podržan je 1-godišnjom fabričkom garancijom, 3-godišnjom pokrivenošću električnog pogona i 5-godišnjim pokrićem baterije. Štaviše, električni pogon ne zahtijeva zamjenu ulja, zamjenu filtera, svjećice ili održavanje kvačila. Očekuje se da će troškovi planiranog održavanja biti 70% manji od prosječnih troškova održavanja sličnih vozila na gorivo.

RAFINIRANE PERFORMANSE
Sposoban i izdržljiv, RANGER XP Kinetic takođe pruža prefinjene performanse sa čistim, tihim radom za lake razgovore sa prijateljima i porodicom, potajne izlete na udaljena mesta za lov i tih rad oko konja i druge stoke. Električni pogonski sklop pruža glatku, preciznu kontrolu pri malim brzinama, tako da će kupci imati potpunu kontrolu i samopouzdanje dok vuču, voze se nazad do prikolice ili prskaju ogradu. Trenutačni obrtni moment takođe donosi brže ubrzanje za uzbudljivu vožnju na porodičnom imanju.

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno