Subota, 15 Juna, 2024

Nova biografija Maksa Verstapena u pripremi za štampu

Max Verstappen je nova senzacionalna superzvijezda Formule 1. Rođen u motosportu, Maks je počeo da se bavi kartingom sa četiri godine, a 2015. postao je najmlađi vozač koji se ikada takmičio u F1, manje od šest meseci nakon svog 17. rođendana. Nakon svoje prve Grand Prix pobjede 2016. godine, brzo se etablirao kao budući svjetski prvak i do 2021. njegov cilj je bio na vidiku. Poput pravog holandskog majstora, unio je svježu umjetnost u F1 i učinio ovaj najglamurozniji sport još uzbudljivijim. Ova neautorizovana biografija, koju je napisao vodeći holandski F1 novinar, istražuje Maxov izuzetan uspon do svjetske slave, detaljno pokrivajući svaki korak njegove karijere, kao i pružajući uvid u njegov duhovit karakter i vrhunski talenat.

Ključni sadržaj

  • Rani dani: njegovan od strane oca trkača Josa, Max je imao dugo naukovanje u kartingu, od prve titule u Belgiji 2006. do vrhunca 2013. godine kao Svjetski KZ prvak u najboljoj KZ1 kategoriji.
  • Brza trudnoća jednosjeda: prošlo je samo 12 mjeseci između njegovog prvog iskustva s jednosjedom, evaluacije Formule Renault u Pembreyju u Južnom Walesu i njegove u F1 probne vožnje u Scuderiji Toro Rosso (mlađi tim Red Bulla) 2014. godine.
  • Bajka počinje: nakon debitovanja u Australiji, njegova puna sezona u F1 sa Toro Rosom 2015. godine donijela je deset bodova – i mnoga priznanja.
  • Transfer u Red Bull: Max je uzdignut u ‘senior’ tim za Veliku nagradu Španije 2016 — i gotovo čudom je postao najmlađi pobjednik F1 ikada.
  • Konsolidacija F1: stalno rastuća zrelost u svakoj od naredne tri sezone donijela je još sedam pobjeda u F1, što je kulminiralo 2019. na Hondinom pogonu i donijelo treće mjesto na tabeli šampionata.
  • Šampionat mami: nakon 2020. godine pogođene pandemijom, Max se ubrzo pojavio kao favorit šampionata 2021., s namjerom da svrgne Luisa Hamiltona sa trona.
  • Procjene stručnjaka: uvidi trostrukog svjetskog prvaka Sir Jackie Stewart i vodećih novinara Peter Windsor i Will Buxton.

Autor
André Hoogeboom je holandski novinar i pisac specijalizovan za Formulu 1, a trenutno vodi sopstvenu agenciju za štampu i konsultante. Njegova neautorizovana biografija Maksa Verstapena prvi put je objavljena u Holandiji 2016. godine, a sada je znatno proširena i prilagođena kako bi je ažurirala i odgovarala publici koja govori engleski. Njegove druge knjige o motosportu uključuju istoriju Zandvoorta (glavne trkačke staze u njegovoj zemlji), rekonstrukciju avantura holandskog proizvođača automobila Spyker (uključujući njegovo kratkotrajno iskustvo u F1) i dva romana, Smrtonosna ambicija i Sabotaža . Živi u Alkmaaru, blizu Amsterdama.

Max – holandski majstor Neautorizovana biografija Maxa Verstappena

autor: André Hoogeboom  Datum izdavanja: 17. februar 2022.
Cijena: 25,00 £
ISBN: 978-1-910505-75-5
Format: 234×156 mm tvrdi povez, Obim stranice: 320, Ilustracija: 80 fotografija

Više informacija na linku evropublishing

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno