Kumho je imenovan za zvaničnog dobavljača guma za trkačku seriju TCR Europe od 2022. godine. Isporučeni proizvodi će biti njegove dokazane gume za suho vrijeme ECSTA S700 i ECSTA W701 za takmičenje po vlažnom vremenu. Aranžman snabdijevanja će također uključivati ​​TCR Španiju, TCR Dansku i TCR istočnu Evropu

Pokrenute 2015. godine, različite TCR serije su domaćini World Sporting Consulting (WSC) i predstavljaju međunarodna takmičenja u motosportu za masovno proizvedene touring automobile. U skladu sa pravilima odobrenim od strane Međunarodne automobilske federacije (FIA), oni sadrže masovno proizvedene putničke automobile sa 4/5 vrata koje pokreću 2,0-litarski turbo motori do 350 KS koji voze kroz sekvencijalne menjače.

Marcello Lotti, predsjednik WSC grupe, rekao je: „Takmičenja u motosportu nude sjajnu priliku za pokazivanje i testiranje naprednih tehnologija vozila. Kumho je uložio velike napore da prihvati TCR, a ta posvećenost se prije svega pokazuje u kvaliteti proizvoda, koji smo sada ocijenili i odobrili.”

Paulo Ferreira, TCR Europe promoter, prokomentarisao je: „Oduševljeni smo što smo objavili ovu najavu i radujem se radu sa Kumhom ove sezone. Posjedovanje jedne gume u nizu TCR serija potpuno je logično i za organizatore i za takmičare, i mislim da Kumho pokazuje veliku dalekovidnost da radi sa WSC i promotorima serije u proizvodnji TCR gume po meri.”