Nedjelja, 3 Decembra, 2023

Kumho je zvanični dobavljača guma za trkačke serije TCR Europe

Kumho je imenovan za zvaničnog dobavljača guma za trkačku seriju TCR Europe od 2022. godine. Isporučeni proizvodi će biti njegove dokazane gume za suho vrijeme ECSTA S700 i ECSTA W701 za takmičenje po vlažnom vremenu. Aranžman snabdijevanja će također uključivati ​​TCR Španiju, TCR Dansku i TCR istočnu Evropu

Pokrenute 2015. godine, različite TCR serije su domaćini World Sporting Consulting (WSC) i predstavljaju međunarodna takmičenja u motosportu za masovno proizvedene touring automobile. U skladu sa pravilima odobrenim od strane Međunarodne automobilske federacije (FIA), oni sadrže masovno proizvedene putničke automobile sa 4/5 vrata koje pokreću 2,0-litarski turbo motori do 350 KS koji voze kroz sekvencijalne menjače.

Marcello Lotti, predsjednik WSC grupe, rekao je: „Takmičenja u motosportu nude sjajnu priliku za pokazivanje i testiranje naprednih tehnologija vozila. Kumho je uložio velike napore da prihvati TCR, a ta posvećenost se prije svega pokazuje u kvaliteti proizvoda, koji smo sada ocijenili i odobrili.”

Paulo Ferreira, TCR Europe promoter, prokomentarisao je: „Oduševljeni smo što smo objavili ovu najavu i radujem se radu sa Kumhom ove sezone. Posjedovanje jedne gume u nizu TCR serija potpuno je logično i za organizatore i za takmičare, i mislim da Kumho pokazuje veliku dalekovidnost da radi sa WSC i promotorima serije u proizvodnji TCR gume po meri.”

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno