Nedjelja, 10 Decembra, 2023

PEUGEOT MPV serija sada dostupna samo kao potpuno električna vozila

PEUGEOT ubrzava svoj prelazak na elektrifikaciju i od 2022. će prodavati svoju popularnu ponudu MPV vozila, koju čine Rifter i Traveller, isključivo kao potpuno električne modele kako bi zadovoljio rastuću potražnju kupaca za električnim vozilima. Već u prodaji, e-Rifter i e-Traveller zadovoljavaju potrebe preduzeća i voznih parkova, kao i privatnih kupaca. Kako bi zadovoljio rastuću potražnju za električnim vozilima, PEUGEOT je obustavio proizvodnju benzinskih i dizel varijanti Travellera i Riftera.

Napravljen na PEUGEOT-ovoj EMP2 (Efficient Modular Platform 2), e-Rifter se može specificirati kao model sa pet ili sedam sedišta. Pokrenut električnim motorom od 100 kW (136 KS) i baterijom od 50 kWh, e-Rifter može prijeći do 289 km  (WLTP) s jednim punjenjem. Mogućnost brzog punjenja do 100 kW, za punjenje od 0-80% potrebno je samo 30 minuta.  Varijante e-Riftera sa pet sedišta dostupne su u verzijama Allure Premium i GT, dok se modeli sa sedam sedišta prodaju isključivo u Allure Premium.

PEUGEOT_RIFTER

PEUGEOT-ov e-Traveller dostupan je u standardnim i dugačkim karoserijama, a obje varijante mogu da prevezu do osam putnika. Dugačke varijante kombinuju dugačko međuosovinsko rastojanje sa dugim zadnjim prepustom za optimalnu praktičnost. Također pokretan baterijom od 50 kWh i električnim motorom od 100 kW (136 KS), e-Traveller može postići do 240 km između punjenja. Podržava brzo punjenje od 100 kW, punjenje od 0-80% traje samo 30 minuta. e-Traveller je dostupan u Active i Allure opremama za standardne varijante, dok se Long varijante prodaju isključivo u Allure opremama.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno