Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Morgan Plus Four LM62 slavi šest decenija od pobjede u Le Manu

Kompanija Morgan Motor najavljuje lansiranje Plus Four LM62, modela koji slavi legendarnu pobjedu kompanije u klasi u 24 sata Le Mansa 1962. godine. Zasnovan na standardnom Morgan Plus Four i ograničen na samo 62 primjerka, odaje počast Morgan Plus 4 SuperSports – poznatom po registraciji TOK 258 – koji je prije šest decenija odnio pobjedu u klasi 2,0 litara u napornoj trci izdržljivosti.

Čuveni TOK 258 bio je završen u tamnozelenoj boji, dok je posebna nijansa crvene bila popularna na Morgan vozilima tog vremena, a ove dvije boje su inspirisale nijanse dostupne na Plus Four LM62. Heritage White tvrdi krov – baš kao i onaj koji je ugrađen u poznati trkaći automobil – dolazi kao standard, što je prvi put da je ovaj artikal dostupan za ovaj model. Dodatno odavanje počasti pobjedničkom Morganu je grafički paket LM62, koji uključuje okrugle ploče s brojem '29’ – prema TOK 258 – kao i LM62 stražnju značku, srebrno obojene žičane točkove, poklopac rezervoara za gorivo u stilu Le Mansa i kupolasta stražnja ploča. Ovi detalji su dopunjeni reflektorima za vožnju, A-stubovima u boji karoserije, crnim razdjelnikom i mrežicom za poklopac, uglačanim štitnicima, bočnim zaslonima od crnog mohera, torbicom sa strane sa izvezenim logotipom LM62.

Plus_Four_LM62

Iznutra, model je ukrašen metalnom pločom LM62, koja prikazuje jedinstveni broj izrade automobila iz serije od 62 primjerka, zajedno sa LM62 laserski ugraviranim crnim kožnim prevlakama za vrata i naslonima za glavu izvezenim posebno dizajniranom grafikom LM62. Na LM62 standardno se ugrađuju gumeni patosnici od satenskog laka sa crnim vinilnim ivicama, ofarbanim središtem volana i središnjim tunelom i instrument tablom od Tawny drveta. Grijana crna kožna Comfort Plus sjedala s horizontalnim naborima, perforirana odgovarajućom bojom šava, zajedno sa kožnim naslonima upotpunjuju estetiku unutrašnjosti.

Steve Morris, predsjednik i izvršni direktor kompanije Morgan Motor Company, rekao je: „Morgan Plus 4, koji je 1962. osvojio Le Mans klasu, zauzima posebno mjesto u srcima Morgan entuzijasta, zaposlenih i vlasnika širom svijeta. Obilježilo je jedno od najvećih Morganovih dostignuća u motosportu, automobil je prešao više od 3500 km pri prosječnoj brzini od skoro 152 km/h, i trijumfovao – poput Davida protiv Golijata – nad našim većim i bolje finansiranim rivalima tog vremena. Plus Four LM62 dostupan je kod dilera Morgan širom svijeta, sa volanom na lijevoj ili desnoj strani, a uz izbor ručnog ili automatskog mjenjača, Plus Four LM62 je sada u prodaji. U Velikoj Britaniji, cijena mu je od £78,995. Za cijene u drugim regijama obratite se lokalnom prodavaču.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno