Subota, 15 Juna, 2024

U osmoj sezoni Formule E DS Automobiles ima cilj osvojiti treću “duplu” titulu

Treću godinu zaredom, ABB FIA Svjetsko prvenstvo u Formuli E počet će u Diriji, u Saudijskoj Arabiji, na jednoj od najzahtjevnijih staza u kalendaru. Nakon veoma konkurentne sezone 2020/21, u kojoj je završio na trećem mjestu u poretku timova, DS TECHEETAH ide na još jedan napad na titulu u 2022. Njegov cilj je da povrati titulu timske i vozačke titule. Na čelu tima ponovo će biti dvostruki šampion Jean-Éric Vergne (2018. i 2019.) zajedno sa šampionom iz 2020. António Félix da Costa. Iskusni dvojac ciljat će na slavu titule u paru automobila DS E-TENSE FE21, koje je razvio DS Performance, trkački odjel DS Automobiles. 

António Félix da Costa, šampion Formule E 2020:
„Jedva čekam da se vratim trkama! Bila je to posebno produktivna van sezone za nas koja nam je dala priliku da poboljšamo performanse našeg DS-ETENSE FE21. Cijeli tim je jako jak i još više motiviran da krene u Saudijsku Arabiju. Dirija je staza u kojoj uživam, pa se nadam da je ovo dobar znak da na početku nove sezone ostvarim snažan rezultat, sa dvije dobre trke.”

 DS Automobiles u Formuli E nasupa od druge sezone: – 73 trke; – 4 titule: – 14 pobjeda: – 37 podijuma: – 17 pol pozicija: – 12 najbržih krugova: – 57 super polova

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno