Nedjelja, 3 Decembra, 2023

Gulf Formula Elite mazivo za prvo punjenje McLaren Automotive

Gulf Formula Elite je sada prvo mazivo za punjenje u svim McLaren Automotive superautomobilima i hiperautomobilima koji napuštaju McLaren proizvodni centar u Wokingu, Surrey, Engleska.

Tehnološki timovi u Gulf-u i McLaren Automotive-u su sarađivali na razvoju i testiranju maziva koje nudi vrhunsku zaštitu za McLarenove V8 i V6 motore visokih performansi čak i u najekstremnijim uvjetima, kako bi se postigle trajne vrhunske performanse.  Gulf Formula Elite koristi Thermoshield tehnologiju kako bi zadovoljila McLarenove zahtjevne performanse i efikasnost formiranjem robusnog premaza na svim kritičnim dijelovima motora za poboljšanu odbranu od habanja. Gulf Formula Elite održava optimalnu temperaturu pomažući u odlaganju topline, aktivno sprječava propadanje ulja i pomaže u pružanju veće kontrole naslaga.

Gulfova veza sa McLarenom započela je 1968. godine i nastavila se u Formuli 1, Can-Am seriji, u kojoj je partnerstvo dobilo preko 40 trka, i na Le Mans 24 sata 1990-ih, sa čuvenim McLarenom F1 GTR. Dva kultna brenda ponovo su se ujedinila u julu 2020. Gulf brendiranje će također biti istaknuto na McLaren Automotive događajima koji se održavaju širom svijeta.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno