Utorak, 16 Aprila, 2024

Četvrta generacija FABIA-e nastavlja tradiciju sportskih varijanti

ŠKODA AUTO je objavila nekoliko službenih skica dizajna, nudeći prvi pogled na novu FABIA Monte Carlo. Sportska varijanta načina života je debitovala prije jedanaest godina u drugoj generaciji FABIA-e.

Skica eksterijera nove ŠKODA FABIA Monte Carlo pokazuje kako prepoznatljivi detalji ove verzije modela poboljšavaju emotivan dizajn i dinamičan izgled nove FABIA-e. Okvir ŠKODA rešetke ima istu crnu završnu obradu kao i spojler na ekskluzivnoj prednjoj preklopnici, koju karakteriše veliki usis zraka. Difuzor u sportskoj zadnjoj pregači i natpisi na vratima prtljažnika su takođe u crnoj boji, kao i poklopci retrovizora, okviri prozora, bočni pragovi i zadnji spojler; na boku se nalaze značke Monte Carlo.

Unutrašnjost je pretežno crna. Sportska sedišta podesiva po visini imaju integrisane naslone za glavu, dok multifunkcionalni sportski volan sa 3 kraka nosi značku Monte Carlo. Kožni ukrasi na obruču volana, kao i ručna kočnica i ručica mjenjača imaju crne šavove. Elegantni crveni detalji pojavljuju se na presvlakama sedišta i horizontalnoj oblogi instrument table, na centralnoj konzoli i na kvakama na vratima. Elementi u karbonskom stilu naglašavaju naslone za ruke prednjih vrata i donji dio instrument table.

skoda-fabia-monte-carlo

Sportski ŠKODA lifestyle modeli nose oznaku Monte Carlo od 2011. Njihovi crni elementi karoserije, sportski dizajn enterijera i proširena standardna oprema podsjećaju na ŠKODA uspjehe na legendarnom Monte Carlo reliju. ŠKODA je ovu varijantu opreme predstavila prije jedanaest godina za drugu generaciju FABIA-e. Kasnije će se proizvoditi i Monte Carlo verzija za njegovog nasljednika, kao i za CITIGO, YETI i RAPID SPACEBACK. ŠKODA trenutno nudi SCALA Monte Carlo i KAMIQ Monte Carlo, a uskoro će proširiti liniju i uključiti novu četvrtu generaciju FABIA.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno