Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Champion Lubricants je novi tehnički partner BMW Motorrad World Endurance tima

BMW Motorrad World Endurance Team ulazi u FIM Endurance World Championship 2022 sa jakim brendom na svojoj strani: Champion Lubricants je novi tehnički partner BMW Motorrad World Endurance tima u FIM EWC.

Champion Lubricants je brend belgijske kompanije Wolf Oil Corporation, jednog od vodećih nezavisnih evropskih proizvođača maziva visokih performansi sa preko 65 godina iskustva i znanja. Sa portfeljem od preko 450 proizvoda i širokim asortimanom samo za motocikle (motorna ulja, proizvodi za njegu, ulja za vilice i mjenjače), Champion na tržište donosi proizvode koji su razvijeni u vlastitom istraživačko-razvojnom centru i testirani u najzahtjevnijim i ekstremni uslovi i na i van staze. Ovo omogućava kompaniji da garantuje rešenja najvišeg kvaliteta, kako u svakom pojedinačnom koraku proizvodnje, tako iu krajnjem proizvodu.

Sezona 2022. u FIM EWC počinje 16./17. aprila sa 24 sata Le Mansa (FRA), a zatim 24 sata Spa-Francorchamps (BEL) 4./5. aprila. juna, 8 sati Suzuke (JPN) 7. avgusta i 24-časovne trke Bol d'Or u Le Castelletu (FRA) 17./18. avgusta. septembra. U predsezoni, BMW Motorrad World Endurance Team sa svojim vozačkim kvartetom Markus Reiterberger (GER), Ilya Mikhalchik (UKR), Jérémy Guarnoni (FRA) i Kenny Foray (FRA) planira dalje opsežne probne vožnje, uključujući sljedeće sedmice u Kartahena, Španija.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno