Srijeda, 24 Jula, 2024

Mazdina prva plug-in potpuna hibridna tehnologija za europsko tržište

Najvažniji model koji je predstavila prije više od jedne decenije, Mazdin je novi vodeći model koji predstavlja sve što je kompanija ugradila u svoj DNK u posljednjih 100 godina, od izvanrednog dizajna eksterijera i interijera do najfinije japanske izrade, najnovijih inovacija u fokusu na čovjeka. Prekrasan i dinamičan stil potpuno nove Mazde CX-60 PHEV prenosi inteligenciju i eleganciju najnovijeg razvoja Kodo dizajna – japanski koncept Ma, koji je mirna i dostojanstvena ljepota praznog prostora – utkana u čvrstinu upečatljivu SUV arhitekturu sa prednjim motorom i pogonom na zadnje točkove.

Mazda CX-60 PHEV predvodi europsko uvođenje plug-in hibridnih modela sa pogonskim sklopom koji kombinuje Skyactiv-G 2.5, četverocilindrični benzinac s direktnim ubrizgavanjem s velikim električnim motorom od 100 kW, potpuno novim automatskim pogonom na eht-speed prijenosa, te 355V, 17,8 kWh baterije velikog kapaciteta. Ova kombinacija motora i motora isporučuje ukupnu snagu sistema od 327 KS/241 kW i veliki obrtni moment od 500 Nm, što ga čini najmoćnijim cestovnim automobilom koji je Mazda ikada proizvela. Mazda CX-60 PHEV pruža vrlo impresivne performanse, ubrzavajući od 0-100 km/h za samo 5,8 sekundi. Mazda CX-60 je opremljena sa nekoliko novih aktivnih sigurnosnih sistema: See-Through View – monitor nove generacije od 360 ° koji poboljšava vidljivost pri vožnji pri malim brzinama; Pomoć pri skretanju; SBS-R detekcija pješaka; Održavanje trake za hitne slučajeve; i-Adaptive Cruise Control (i-ACC); i BSM upozorenje o izlasku vozila.

Sa lansiranjem CX-60 PHEV, Mazda čini važan korak ka svojoj ambiciji da bude potpuno neutralna ugljika do 2050. godine. U narednim godinama Mazda će nastaviti razvijati elektrifikaciju kroz širok spektar novih proizvoda. Mazda MX-30 REV će kombinovati električni pogon sa punim radnim vremenom sa generatorom na rotacioni motor kako bi ponudio neograničen domet. A 2023. godine kompanija će lansirati novi model koji je veći od CX-60 i ima tri reda sedišta.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno