Subota, 13 Jula, 2024

Alpine A4810: Najnoviji koncept koji su predstavili studenti IED Design School

Danas je dvadeset osam studenata master studija koji studiraju dizajn na IED-u predstavilo svoj vlastiti pogled na koncept sportskog duha sa ‘A4810 Project by IED’: superautomobilom sa dva sedišta na vodonik koji je zasnovan na osnovi dizajnerskog tima Alpine. A4810 je automobil koji prihvaća tehnologiju sljedeće generacije, a istovremeno zagovara tradicionalne karakteristike Alpine marke koja je osnovana 1955.

INOVATIVNI KONCEPT AUTOMOBILA ZA ODRŽIVU BUDUĆNOST
Alpine A4810 Project od strane IED-a (dužina 5.091 mm – širina 2.010 mm – visina 1.055 mm – međuosovinsko rastojanje 2.717 mm) je superautomobil sa dva sedišta. Dizajn se izmjenjuje između praznog i punog prostora, dajući vozilu lagan izgled i aerodinamičke karakteristike inspirirane modelima Formule 1. Štaviše, projekat A4810 od strane IED-a imao je zadatak da dovede brend na vrh kategorije sportskih automobila. Francuski duh je vješto očuvan: izbjegavajući zamke nepotrebnih formalnih elemenata, dizajneri su se fokusirali na preklapajuće slojeve i skulpturalne aspekte siluete automobila. Dvije boje, mat crna i naglasci od karbonskih vlakana stvaraju hrabar kontrast sa svakim dijelom automobila, čineći ih istaknutim prema svojoj funkciji: aerodinamičkoj, mehaničkoj ili samo formalnoj. Tim studenata koristio je digitalne alate za dizajn enterijera kroz skice, 3D modele, rendere, animacije i razvoj HMI (Human Machine Interface). Uključujući vodoničnu energiju, to znači da su razvili potpuno razvijen koncept koji je gotovo spreman da krene putevima mnogo održivije budućnosti, bez emisija.

A 4810

O Alpineu:
Osnovan 1955. godine od strane Jean Rédéléa, Alpine se afirmirao tokom godina sa svojim sportskim automobilima u francuskom stilu. U 2018. brend je predstavio novi A110, sportski automobil koji je vjeran Alpineovim bezvremenskim principima kompaktnosti, lakoće, agilnosti i užitka u vožnji. Godine 2021. stvorena je poslovna jedinica Alpine, kako bi postala posvećena marka za inovativne, autentične i ekskluzivne sportske automobile Renault Grupe, koristeći naslijeđe i znanje svoje istorijske tvornice Dieppe i inženjersku ekspertizu Alpine Racing. i timovi Alpine Cars.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno