Srijeda, 21 Februara, 2024

Novi MINI na snijegu i ledu – video

Nova MINI porodica se zagrijava – a to najbolje funkcionira na ledu i snijegu u ledenoj hladnoći Arktičkog kruga. Novi MINI trenutno prolazi dinamičke testove vožnje u zimskom test centru BMW grupe u Arjeplogu u Švedskoj. Novo izdanje MINI-ja radi isključivo na električni pogon i, sa zimskim testnim programom, savladalo je centralno poglavlje u procesu razvoja serije.

Na ekstremno niskim temperaturama, električni pogon, visokonaponska baterija, energetska elektronika i tehnologija punjenja prototipova već pokazuju visok stepen zrelosti. Putevi prekriveni snijegom i njegovana područja na zaleđenim jezerima također služe kao idealne probne staze na kojima se svojstva pogona, upravljanja i šasije mogu vrlo osjetljivo testirati. I u petoj generaciji modela, MINI počinje sa MINI 3 vrata. Sa svojim konceptom vozila koji je od samog početka usmjeren ka čisto električnoj zabavi u vožnji, novo izdanje originala ima idealne preduslove za inspirativnu agilnost i tipično MINI kreativno korištenje prostora, što garantuje veliku količinu unutrašnjeg prostora.

Tri MINI generacije

Nasljednik sadašnjeg MINI Countrymana dodat je novom MINI 3 vrata u novoj MINI porodici. Novo izdanje najprodavanijeg u segmentu premium kompaktnih vozila dostupno je i sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i sa potpuno električnim pogonom. MINI će do kraja ove godine predstaviti konceptnu studiju modela crossover za premium segment malih automobila. Uzbudljive vozne karakteristike novog MINI 3 vrata mogu se optimalno poboljšati u zimskom testnom centru u Arjeplogu. Sa svakim krugom koji završi na tvrdom snijegu i ledu, test inženjeri mogu precizno koordinirati spontanu isporuku snage elektromotora, upravljačke sisteme za optimizaciju vuče, ponašanje u zavojima, svojstva ovjesa i amortizacije i karakter vozila. sistem upravljanja i kočnice. Integrisana primena svih sistema pogona i šasije čini osnovu za sofisticiranu sveukupnu harmoniju vozila, koja pomaže kasnijem proizvodnom modelu da postigne harmoničan i tipičan balans osećaja u kartingu i udobnosti vožnje.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno