Petak, 23 Februara, 2024

Održan proljetni sastanak FIA Regije I

Portal Bihamk.ba izviještava da je Autoklub Italije (ACI) je  09. do 11. maja/svibnja 2022. g. u Rimu bio domaćin ovogodišnjih FIA Proljetnih sastanka FIA Regije I. Ovaj najznačajniji godišnji skup auto i touring klubova sa područja Evrope, Afrike i Bliskog Istoka predstavljao je prvo veliko okupljanje predstavnika FIA klubova uživo nakon dvogodišnje pauze izazvane pandemijom COVID-19. Tako je i svojim aktivnim učešćem delegacija BIHAMK-a predvođena g. Elmedinom Bajramovićem, predsjednikom i g. Rasimom Kadićem, generalnim sekretarom, zajedno sa preko 200 delegata iz klubova ove FIA Regije, dobila priliku steći uvid u izuzetno izuzetno bogate radne sadržaje skupa među kojima se po svojoj aktuelnosti i značaju posebno izdvajaju:

Tematska sesija i panel diskusija tokom koje su predstavnici velikih evropskih klubova: ANWB-a (Nizozemska), ADAC-a (Njemačka) i ACI-ja (Italija) predstavili inovativne projekte koji će im pomoći u ostvarenju dugoročnih strateških ciljeva vezano za pametno korištenje energije (ANWB), praktičnu primjenu procesa digitalizacije za diversifikaciju članskih usluga (ADAC), te uvođenje naprednih artificijelnih sistema pomoći za optimizaciju vožnje (ACI).

Najvažnija tema koja se razmatrala tokom godišnjeg sastanka Eurosavjeta (evropski/europski klubovi FIA Regije I) tiče se izvještaja o aktivnostima Ureda FIA Regije I na izmjeni Akta o upravljanju podacima Evropske/Europske komisije na način da se korisnicima omogući tehnološki neutralan pristup podacima koji se odnose na vozila, a sve u cilju zaštite interesa vozača i autoklubova koji obavljaju usluge pomoći na cesti. Prezentacijom iz ANWB-a (Nizozemska) prisutni delegati upoznati su sa projektom Evropski/Europski observatorij za alternativna goriva i njegovom ulogom u zelenoj tranziciji transportnog sektora.

Preuzeto sa web stranice: https://bihamk.ba/bs/vijesti/odrzani-proljetni-sastanci-fia-regije-i-2022/558

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno