Nedjelja, 10 Decembra, 2023

Radical Motorsport – novo ime, ista pobjednička formula.

Kako bi proslavio 25 godina poslovanja, Radical najavljuje rebrendiranje u Radical Motorsport, kao i novi logo kompanije i potpuno novu ponudu za kupce. Novo ime – Radical Motorsport – i njegov brend potvrđuju misiju i svrhu kompanije, koja krećući  se od proizvodnje mješavine cestovnih i trkaćih automobila nastupa u uzbudljivom svijetu motosporta i trka.

Radical Motorsport je izrastao u najvećeg proizvođača trkaćih automobila u Velikoj Britaniji. Kompaniju predstavljaju 33 dilerske mreže koja obuhvata 21 zemlju i nudi kupcima kompletno trkačko iskustvo u 12 različitih šampionata širom sveta. Radical Motorsport šampionati obuhvataju najpoznatije trkaće staze na svetu, a kupci imaju priliku da se pridruže drugim Radical šampionatima, u inicijativi ‘Race the World’.

Rebrand uključuje novi logo, kao i ažuriranje za platforme društvenih medija, web stranicu, e-poštu i druge komunikacijske materijale. Preusmjeravanja za sve elektronske kanale su postavljena kako bi se osigurala besprijekorna komunikacija.

U čast rebrendiranja i 25-te godišnjice, Radical Motorsport je također najavio potpuno novu liniju robe koja je sada dostupna fanovima Radicala i članovima Radical zajednice za naručivanje putem interneta .

Direktor prodaje i marketinga Grupe, Dan Redpath, rekao je: „Vjerujemo da je zajednica Radical toliko porasla od osnivanja kompanije prije 25 godina i da se više ne radi samo o [trkačkim] automobilima. “Mi smo najveći proizvođač trkaćih automobila u Velikoj Britaniji i drugi po veličini u svijetu, a također imamo neusporedivu zajednicu vozača, mehaničara, timova i navijača koji se utrkuju širom svijeta gotovo svakog vikenda u godini. U toku su brojne inicijative za razvoj kompanije i brenda, uz današnji rebrendiranje i lansiranje asortimana robe za kupce kao dio ove šire strategije.”

Posjetite radicalmotorsport.com i shop.radicalmotorsport.com da vidite ažuriranu web stranicu i asortiman robe.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno