Srijeda, 21 Februara, 2024

CUPRA predstavlja tri nova modela za naredne tri godine (video)

CUPRA je otkrila budućnost brenda – koji je osnovan prije samo četiri godine – sa tri nova elektrificirana modela koja će se pridružiti liniji do 2025. godine. CUPRA će ući u novu eru sa CUPRA Terramar, CUPRA Tavascan i CUPRA UrbanRebel – kao i obnavljanjem svoje trenutne linije proizvoda.

CUPRA Terramar: prvi elektrificirani SUV
Do 2024. godine, linija plug-in hibridnih modela uključivat će još više opcija i imat će veći domet. Timu se pridružuje CUPRA Terramar, sportski SUV koji odaje počast Terramaru, Sitges, kombinujući smjele proporcije sa upečatljivim dizajnom. Ovaj novi elektrificirani SUV premjestit će kompaniju na žarište segmenta SUV vozila, najbrže rastućeg segmenta u Evropi. Proizvodit će se u Mađarskoj u Audiovoj fabrici u Györu. CUPRA Terramar će biti dostupan sa konvencionalnim benzinskim pogonima kao i novom generacijom plug-in hibridnih pogonskih agregata koji prenose oko 100 kilometara u potpuno električnom načinu rada.

CUPRA Tavascan: san se ostvaruje
Sljedeća faza putovanja je CUPRA Tavascan. Automobil predstavlja elektrificiranu viziju CUPRA-e i ostat će vjeran konceptnom automobilu iz 2019. Neki elementi dizajna su snažno nagoviješteni u konceptu CUPRA Tavascan Extreme E 2021. CUPRA Tavascan ne obuhvata samo viziju savremene elektrifikacije, već i globalizuje brend, odvodeći CUPRA na nova tržišta. Biće lansiran 2024.

CUPRA UrbanRebel: izazovne konvencije i donošenje emocija
2025. CUPRA će na tržište izbaciti UrbanRebel – svoj Urban električni automobil. Vozilo koje će CUPRA odvesti daleko izvan njenih tradicionalnih granica. UrbanRebel je vođen emocijama, dizajniran i razvijen za buntovniji električni svijet. Urban električni automobil sa pogonom na prednje točkove koristi MEB Small platformu Volkswagen grupe za isporuku emotivnog gradskog vozila visokih performansi.

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno