Izrada novog potpuno električnog ID-a. Buzz  i ID. Buzz Cargo je nedavno počela i prva vozila će kupcima biti isporučena na jesen. U toku godine kompanija planira da poveća dnevnu proizvodnju fabrike na 900 vozila. U budućnosti se planira izgrada do 130.000 jedinica godišnje u glavnoj fabrici VWCV-a. Sa početkom proizvodnje ID. Buzz, VWCV fabrika u Hanoveru je sada treća nemačka proizvodna lokacija za vozila ID. porodica.

“ID. Buzz je prekretnica u elektrifikaciji brenda i fabrike u Hanoveru”, kaže Josef Baumert, član Upravnog odbora VWCV brenda za proizvodnju i logistiku. “Za samo osam godina više od 55 posto naših vozila u Evropi imat će baterijski električni pogon. ID. Buzz ima vodeću stratešku ulogu u tome”, kaže Baumert.

Tri koncepta vozila, jedna fabrika, fleksibilna proizvodnja.
Od maja ove godine VWCV je proizveo tri modela u fabrici u Hanoveru. Zasnovani su na tri različite platforme i mogu imati tri različita pogona: ID. Buzz  kao akumulatorsko električno vozilo, novi Multivan kao plug-in hibrid i sa konvencionalnim pogonom i varijante T6.1 sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. U fabrici se vozila dijelom proizvode na jednoj liniji. „Naš način proizvodnje je veoma složen, ali nam omogućava da fleksibilno odgovorimo na zahtjeve kupaca“, kaže Baumert. Uprkos brojnim fabričkim modifikacijama u poslednje dve godine, proizvodnja popularnog T6.1 nastavila se neprekidno.