Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Alfa Romeo slavi 112. godišnjicu sa fanovima iz cijelog svijeta

Za Alfiste, 24. jun je poseban datum. Obilježava osnivanje Anonima Lombarda Fabbrica Automobili u Milanu 1910. godine, kompanije koja će uskoro postati Alfa Romeo i koja će osvajati srca mnogih generacija vozača. Ove godine neće nedostajati proslava povodom ovog događaja. Od petka 24. do nedelje 26. juna, Muzej Alfa Romea će održati vikend brenda. Sve je spremno za dobrodošlicu Alfisti entuzijastima, koji se okupljaju u Arese svake godine iz cijelog svijeta, kako bi podijelili svoj ponos i strast prema brendu.

Ponosni što voze svoj Alfa Romeo na internoj stazi Muzeja i na paradama koje označavaju početak i kraj svakog dana proslave. Strast koju treba podijeliti sa samim klubovima, pravim ambasadorima brenda. Povodom svoje 112. godiđnjice Alfa Romeo odaje počast svojim Klubovima posvećujući im dio Muzeja. Na dva zida, stalna postavka će prikazati živote i strast Alfistija, u nizu video zapisa koje su direktno snimili Klubovi. Slike koje stižu sa svih kontinenata – od Kine do Latinske Amerike, Novog Zelanda do Južne Afrike, govoreći o posvećenosti unapređenju brenda i proizvoda Made in Italy, širom svijeta.

Vani, u zelenoj površini ispred ulaza u Muzej, trebalo bi da bude svečano otvoren Trees4Clubs : svako drvo će nositi plaketu koju proizvodi Klub, kako bi učvrstio njihovu snažnu vezu – i svoje duboke korene – unutar brenda. Ploče će biti otkrivene u subotu, 25. juna u 11 sati, nakon čega će u 15 sati uslijediti sastanak kluba u dvorani Giulia, godišnje okupljanje Alfa Romeo klubova, od kojih su se desetine već prijavile iz cijelog svijeta.

Nedjelja će biti fokusirana na još jednu godišnjicu. 60. godina Giulia-e. Kao dio porodice, na stazi i u uniformi, Giulia je simbol Alfa Romea i ikona jedne ere. Desetine salona iz 1960-ih i 70-ih izaći će na internu stazu Muzeja kako bi učestvovali u paradi. Potom će u dvorani Giulia biti održana konferencija koja je dio programa ‘Backstage’, uključujući paradu različitih verzija i varijanti ovog legendarnog automobila. Učesnici će uključivati ​​Giuliu koja pripada državnoj policiji iz Autocentra u Torinu, u savršenoj suprotnosti sa modelom koji je prikazan u muzejskoj postavci ‘Alfa u uniformi’. Konačno, dva primerka kombija Alfa Romeo iz 1950-ih biće izložena tokom celog vikenda: ‘455’ i ‘Mille’ iz Marazzato kolekcije klasičnih vozila u Stroppijani (provincija Verčeli). Sastoji se od preko 200 automobila, a većinu kolekcije čine stari kamioni i autobusi.  

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno