Subota, 13 Jula, 2024

Novi DS 7: Prefinjenost je putovanje

Novi DS 7 je evolucija prvog 100-postotnog dizajna DS automobila otkrivenog 2017. godine, DS 7 CROSSBACK, koji je projektovao novi duh avangarde. Hvaljen po neuporedivim enterijerima, izuzetnoj prefinjenosti i najsavremenijoj tehnologiji, DS 7 CROSSBACK je otvorio put za nove razvoje, koje sada oličava Novi DS 7.

Dizajn poboljšan oštrim linijama i osvijetljen DS PIXEL LED VISION 3.0 i DS LIGHT VEIL-om
Karakter novog DS 7 formiran je od nekoliko zapanjujućih detalja. Uvek elegantan, novi DS 7 donosi više dinamike sa oštrijim, strukturnijim linijama i koherentnim dizajnom. Potpuno nova prednja strana ističe se oštrijim linijama kako bi se razvila ravnoteža svake karakteristike. Svjetlosni potpis se razvija sa još izražajnijim izgledom. Kombinacija novih tanjih DS PIXEL LED VISION 3.0 prednjih svjetala i DS LIGHT VEIL dnevnih svjetala je besprijekorna i izvedena u duhu visoke mode. DS WINGS i rešetka su veći, a donji dio je redizajniran u nizu boja ovisno o modelu. Poklopac prtljažnika i značka su prerađeni oštrijim linijama, dok natpis DS AUTOMOBILES zamjenjuje prethodni ‘CROSSBACK’ kako bi označio vizualno rastegnutu stražnju stranu novog DS 7. Felne igraju ulogu u karakteru profila sa novim 19-inčnim aluminijskim felgama, koje su aerodinamičnije i imaju dizajn usmjeren na pojačavanje utiska veličine, te ekskluzivne 21-inčne alu felge, sa izrezbarenim tehničkim dizajnom, ekskluzivnim za novi DS 7 E-TENSE 4×4 360.

DS LIGHT VEIL
Dnevna svetla inspirisana su radom na DS X E-TENSE i DS AERO SPORT LOUNGE.. DS LIGHT VEIL se sastoji od dnevnog svetla i četiri vertikalna svetleća elementa sastavljena od 33 LED diode. Ova inovacija dolazi iz proizvodnog procesa u kojem je laserski urezana polikarbonatna površina obojena iznutra, kako bi se ostavio utisak svjetlosti koja putuje kroz karoseriju, naizmjenično između svjetlosti i dijelova koji su u boji karoserije. Stvara efekat dubine i svjetline poput komada nakita. DS LIGHT VEIL svijetli i gasi se kada je automobil zaključan i otključan.

DS 7

BENZINSKI/ELEKTRIČNI HIBRIDNI I MULTI-ENERGETSKI POGONSKI Agregati VISOKIH PERFORMANSI
Kao multienergetski brend sa najnižim emisijama CO 2 u Evropi u poslednje dvije godine i višestruki šampion Formule E, DS Automobiles je odlučio da ponudi novi DS 7 sa nizom pogonske jedinice, uključujući tri plug-in hibrida sa 225 KS, 300 KS i 360 KS. Novi DS 7 E-TENSE 225 ima PureTech 180 benzinski motor i elektromotor od 110 KS uparen s osmostepeni automatski mjenjačem, te pogonom na dva točka.

Novi DS 7 E-TENSE 4×4 300 i DS 7 E-TENSE 4×4 360 predstavljaju mjenjač s pogonom na sva četiri točka sa PureTech 200 motorom, kao i elektromotorima od 110 KS i 112 KS na svakoj od osovina. 360 model je podešen od strane DS Performance. 130 BlueHDi pogonska jedinica će takođe biti dostupna. Nova baterija od 14,2 kWh daje do 65 km sa nultom emisijom u WLTP mješovitom ciklusu i do 81 km u gradskom ciklusu. Vrijeme punjenja je oko dva sata na punjaču od 7,4 kW.

DS AUTOMOBILES NAPPA KOŽA
Crpeći inspiraciju iz metalne narukvice luksuznog sata, napravljenog od mnoštva delova spojenih zajedno, tim DS Automobilesa kreirao je bazu sedišta i naslon od jednog komada kože i bez perli šavova, kako bi stvorio neverovatne udobnost. Sjedalo je napravljeno od pjene visoke gustine sa više materijala nego što se tradicionalno koristi za klasično sjedalo. Korištena je samo najkvalitetnija koža koja je bojena posebnom bojom u bazalt crnoj ili biserno sivoj.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno